Welke medicijnen zijn er voor epilepsie?
Welke medicijnen zijn er tegen epilepsie?
- carbamazepine. Carbamazepine beïnvloedt de informatieoverdracht via de zenuwen in de hersenen.
- clonazepam. Clonazepam behoort tot de benzodiazepinen.
- diazepam. Diazepam behoort tot de benzodiazepinen.
- fenobarbital.
- levetiracetam.
- valproïnezuur.
Welke toedieningsvormen epilepsie?
Bij een aanhoudende aanval kun je het slikken (oraal), via de anus (rectaal) toedienen of inspuiten in een spier (intramusculair) of bloedvat (intraveneus). Bijwerkingen: verminderd ademhalen, sufheid, verwardheid, opvliegendheid, hoofdpijn en meer.
Wat is een Rectiole?
Een rectiole is een toedieningsvorm, een kleine tube met vloeibaar medicijn erin, voor rectaal gebruik, dat wil zeggen toediening via het poepgat ofwel de anus. De rectiole met diazepam moet u toedienen als uw kind een epileptische aanval heeft die langer duurt dan 3 – 5 minuten.
Wat zijn andere medicijnen tegen epilepsie?
Voorbeelden zijn diazepam, midazolam, clonazepam en lorazepam. Acetazolamide. Acetazolamide blijkt bij sommige vormen van epilepsie de spierkrampen te kunnen voorkomen. Het wordt gebruikt als andere medicijnen tegen epilepsie niet of onvoldoende werken. Verapamil.
Wat zijn symptomen van een epilepsieaanval?
De symptomen van een epilepsieaanval kunnen zijn: onwillekeurige lichamelijke bewegingen en een daling (ook verlies) van het bewustzijn. Voorafgaand kan de patiënt via de zintuigen vreemde gewaarwordingen krijgen, zoals het zien van lichtflitsen of het ruiken van geuren – dit heet een aura.
Wanneer moet u anti-epileptica innemen?
Anti-epileptica moet u elke dag en meestal voor langere tijd innemen. Neem ze regelmatig in. Vergeet u een keer een tablet, of neemt u ze enkele dagen niet in? Dan is de kans groot dat u weer een epileptische aanval krijgt. ORS is een oplossing van zouten en glucose (druivensuiker) in water.