Inhoudsopgave
Welke maat combimagnetron?
De meest voorkomende nismaten voor inbouw-combimagnetrons zijn (h x b x d) hoogte: 45 cm x breedte: 56 cm x diepte: 55 cm. Er zijn ook inbouw-solomagnetrons met de afmetingen die gebruikelijk zijn voor inbouw-combimagnetrons.
Hoe groot moet een magnetron zijn?
Welke inhoud je magnetron nodig heeft, is afhankelijk van wat je gaat bereiden. Warm je alleen maar soep of een kant-en-klare maaltijd op, dan heb je genoeg aan een inhoud tot 25 liter. Kies je voor een combi magnetron om ook ovenschotels en lasagne te maken, dan is een inhoud van 25 tot 40 liter geschikt.
Wat is Nisbreedte?
Wat is nisbreedte? Dat is de afstand tussen de linker- en rechterkant van de nis. Om de breedte van de nis te bepalen, span je de rolmaat van de linker- tot de rechterkant van de nis. Ook hierbij moet je de rolmaat goed straktrekken.
Wat kost een goede magnetron?
Wil jij niet alleen eten opwarmen of ontdooien, maar ook ovenschotels of pizza’s bereiden? Dan kijk je naar magnetrons van € 100,- tot € 150,-. In deze prijsklasse vind je de goedkoopste combi magnetrons.
Is een magnetron vrijstaande?
Een inbouw magnetron kan niet zomaar in een kast worden geplaatst, en een vrijstaande magnetrons is niet geschikt om in te bouwen. Een magnetron heeft namelijk voldoende ruimte nodig om te kunnen ventileren. Denk bij de aanschaf van een magnetron na over waar je hem neerzet. Deuren van magnetrons kunnen namelijk op verschillende manieren open.
Wat is de ruimte voor een magnetron?
Zorg bij het plaatsen van de magnetron dat er rondom voldoende ruimte is voor ventilatie. Denk hierbij aan 20 tot 30 cm ruimte voor combimagnetrons en bij solomagnetrons 8 tot 20 cm. En dit vond ik ook wel een handige tip: Plaats de magnetron liever niet in de buurt van koel- en vriesapparatuur.
Wat is de nishoogte van een inbouwmagnetron?
Een inbouw magnetron heeft een standaard nishoogte van 38 centimeter of 45 centimeter. Hierbij geldt dat een solo magnetron ongeveer 38 centimeter hoog is en een combimagnetron ongeveer 45 centimeter hoog. Het verschil tussen een solo- en een combimagnetron is dat een combimagnetron ook een ovenfunctie heeft.