Welke leeftijd voor energiedrank?

Welke leeftijd voor energiedrank?

Soms moeten jongeren daar zelfs voor naar het ziekenhuis. Daarom is het beter als jongeren geen energy drink meer kunnen kopen, zeggen de deskundigen. Nu geldt er bij de meeste supermarkten geen leeftijdsgrens. Alleen bij Aldi en Lidl moet je 14 jaar zijn om energy drink te kopen.

Welke leeftijd Monster energy?

Laat je kind onder de leeftijd van 13 jaar geen energiedrankjes drinken.

Waarom geen energy drink?

Energiedranken zijn rijk aan suiker en cafeïne. Dit verhoogt het risico op onder andere overgewicht, gebitsproblemen, hartproblemen en een verhoogde bloeddruk. Vooral voor kinderen is energiedrank ongezond, wegens het effect van de cafeïne. Daarnaast kan het leiden tot slaap- en angstproblemen.

Wat is de inhoud van energiedranken?

Energiedranken heten ook wel hypertone dranken, vanwege het hoge suikergehalte. Energiedranken bevatten 8 tot 15 gram koolhydraten per 100 milliliter, wat gelijk staat aan 2 tot 4 suikerklontjes. Door het hoge suikergehalte zijn ze ongeschikt als sportdrank. Dat vertraagt namelijk de vochtopname in de darm.

Hoeveel koolhydraten bevatten energiedranken?

Energiedranken bevatten 8 tot 15 gram koolhydraten per 100 milliliter, wat gelijk staat aan 2 tot 4 suikerklontjes. Door het hoge suikergehalte zijn ze ongeschikt als sportdrank. Dat vertraagt namelijk de vochtopname in de darm.

Wat is cafeïne in een energiedrank?

In de meeste blikjes energiedrank zit ongeveer 80 milligram cafeïne. Dat is evenveel als in een gemiddeld kopje filter koffie en ongeveer 4 keer zoveel als in 200 milliliter cola. In een energyshot zit 50 tot 200 milligram cafeïne. In de Warenwet staat dat frisdrank niet meer dan 350 milligram cafeïne per liter mag bevatten.

Is energiedranken gezonde keus?

Energiedrankjes. Energiedranken zijn frisdranken met veel calorieën door de aanwezige suikers. Je krijgt er niet meer energie door, maar ze hebben wel een oppeppend effect, door onder andere de cafeïne die erin zit. Energiedranken zijn geen gezonde keus. Het is beter om ze niet of alleen bij uitzondering te drinken.