Welke leeftijd hielspoor?

Welke leeftijd hielspoor?

Hielspoor komt vooral voor bij mensen tussen de 40 en 60 jaar. Bij kinderen komt hielspoor weinig voor. Meestal komt hielpijn bij kinderen door iets anders. Bijvoorbeeld door de ziekte van Sever.

Kan hielspoor bij kinderen?

Mensen onder de 45 jaar hebben nauwelijks last van hielspoor. Kinderen kunnen wel last hebben van hielspoorachtige verschijnselen, maar dit wordt dan onder de ziekte van Sever Schinz geschaard. Deze aandoening gaat meestal vanzelf weer over bij aanpassing van de belasting van de voet.

Wat helpt tegen de ziekte van Sever?

De belangrijkste behandeling bij de ziekte van Sever is het terugbrengen van de belasting tot binnen de pijngrens. Zowel de omvang als de intensiteit moeten verminderd worden. Vooral langdurige en intensieve sporten (rennen, springen, sprinten) moeten vermeden worden. Pijn is het signaal om rust te houden.

Wat te doen bij hielspoor kind?

Uiteindelijk gaan de klachten vanzelf over. Is dit niet het geval, dan kan de kinderpodotherapeut de klachten behandelen met bijvoorbeeld een zooltherapie, taping of een schoenadvies. Daarnaast geeft de kinderpodotherapeut rekoefeningen die de pijnklachten kunnen doen verminderen.

Hoe herken je hielspoor?

Mensen die last hebben van hielspoor ervaren een felle of stekende pijn onder de hiel tijdens het staan of lopen en de pijn kan uitstralen naar de achillespees. Het hielbeen kan pijnlijk zijn als er op gedrukt wordt en er kan een lichte zwelling ontstaan.

Wat kun je doen tegen de ziekte van Sever?

Welke zooltjes bij ziekte van Sever?

Bauerfeind ViscoHeel wetenschappelijk bewezen de beste zooltjes voor de Ziekte van Sever! De ViscoHeel® en ViscoHeel® K zooltjes zijn anatomisch gevormde, visco-elastische hielkussens die de druk op de hiel ontlasten en daarmee hielpijn voorkomen. Ook verlagen ze effectief de druk op de gewrichten en wervelkolom.