Welke landen mogen Griekenland in?

Welke landen mogen Griekenland in?

Wel landen zoals Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Australië, Finland en Israël. Toeristen uit deze landen mogen vanaf 15 juni naar Griekenland. De lijst van 29 landen is samengesteld op basis van een onderzoek naar het epidemiologische profiel van de landen van herkomst van toeristen.

Is het veilig om naar Griekenland op vakantie te gaan?

Griekenland is een veilig land en ook de hoofdstad Athene wordt gemarkeerd als veilig. De veiligheidsrisico’s in Griekenland zijn vergelijkbaar met Nederland. Zo dien je op drukke toeristische plekken en in smalle drukke straatjes rekening te houden met zakkenrollers.

Welke eilanden zijn groen in Griekenland?

De volgende eilanden zijn zeer groen te noemen:

  1. Samos. Samos is een weelderig begroeid eiland, dat in het oosten van de Egeïsche zee ligt.
  2. Corfu. Corfu is een eiland dat ontzettend groen is.
  3. Lefkas. Lefkas is één van de Ionische eilanden.
  4. Kefalonia.
  5. Zakynthos.
  6. Evia.
  7. Alonissos.
  8. Skopelos.

Waarom reizen in Griekenland veilig?

Over het algemeen is reizen in Griekenland veilig. Het is nochtans opletten voor kleine criminaliteit, vooral door zakkenrollers. Het is aangewezen de plaatselijke (ook Engelstalige) pers te volgen, zoals http://www.ekathimerini.com. (externe link) .

Wat is veiligheidsrisico Griekenland?

Er gelden momenteel geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor Griekenland. Het is dus veilig om naar Griekenland te reizen. Update coronavirus . Er zijn bevestigde gevallen van het coronavirus in Griekenland. Er zijn daarom maatregelen genomen door de regering, dit kan zich uiten in controles bij luchthavens, grensovergangen en treinstations.

Wat is de website van de FOD Volksgezondheid in Griekenland?

In België heeft de FOD Volksgezondheid heeft ook een site over het coronavirus en de reisvoorwaarden aangemaakt: www.info-coronavirus.be/nl. Wie zich momenteel op reis in Griekenland bevindt, wordt verzocht om zich zo snel mogelijk te registreren op de website www.travellersonline.diplomatie.be.

Welke regels zijn er in Griekenland?

Er gelden maatregelen in Griekenland Het gebruik van een FFP2-mondmasker buiten is niet meer verplicht. Er zijn strenge regels voor toegang tot kroegen, restaurants, cafés, musea, archeologische vindplaatsen, bioscopen, theaters, et cetera. Het hangt ervan af of het om een (gemengde) binnen- of buitenruimte gaat.