Welke kosten betaald een werkgever?

Welke kosten betaald een werkgever?

Naast het brutoloon van de werknemer, kun je als werkgever rekening houden met gemiddeld 20% tot 40% werkgeverslasten, met uitschieters naar zelfs 50%. De loonkosten variëren door persoonlijke afspraken met werknemers en door verplichtingen die vanuit een cao of bedrijfstak zijn geregeld.

Wat is AGH status?

Iemand is arbeidsgehandicapt (AGH) wanneer hij door ziekte of een gebrek belemmerd wordt bij het verkrijgen of verrichten van arbeid. Een arbeidsgehandicapte kan gebruik maken van bepaalde subsidies, waardoor het voor een werkgever aantrekkelijk(er) wordt om hem in dienst te nemen.

Hoe werkt loonkostensubsidie?

De loonkostensubsidie vergoedt het verschil tussen loonwaarde en minimumloon. De maximale vergoeding is 70% van het minimumloon. Ook kan de gemeente voor maximaal de eerste zes maanden een loonkostensubsidie van 50% van het minimumloon inzetten, om mensen snel te kunnen plaatsen. Dit gebeurt in overleg met werkgever.

Wat zijn de kosten van een pensioenpremie voor de werkgever?

Doorgaans is de werkgeverspremie wat hoger dan de werknemerspremie, maar hoeveel verschilt per pensioenfonds. De verhoudingen variëren van 70% voor de werkgever en 30% voor de werknemer tot 50% voor beide partijen. Op je loonstrook staat de pensioenpremie vermeld.

Hoeveel bedraagt de patronale bijdrage voor een bediende?

Voor arbeiders wordt je patronale bijdrage berekend op 108 % van het brutomaandloon en is deze 15,84% hoger dan voor bedienden (5,57% bij elke loonbetaling en 10,27% extra één keer per jaar op basis van de lonen van het voorbije jaar).

Hoe bereken je werkgeverslasten uit?

Wil je een snelle indicatie van je totale lasten als werkgever? Houd dan de volgende vuistregel aan: tel bovenop de loonkosten 20 tot 35 procent daarvan aan extra werkgeverslasten.

Wat kost een werknemer aan de werkgever?

De kosten van personeel kun je eenvoudig berekenen. Per werknemer betaal je bovenop het afgesproken brutosalaris nog zo’n 20 tot 35 procent van dat salaris aan extra kosten. Hoe hoog de kosten van personeel precies uitvallen, hangt af van je cao en de individuele afspraken die je met werknemers maakt.

Wat is Loonkostenvoordeel?

Werkgevers kunnen sinds 1 januari 2018 gebruikmaken van loonkostenvoordelen (LKV). Het gaat om een tegemoetkoming in de loonkosten voor ouderen en mensen met een arbeidsbeperking. LKV is in de plaats van de premiekortingen voor jongere, oudere en arbeidsgehandicapte werknemers.