Welke impact heeft diabetes op je leven?

Welke impact heeft diabetes op je leven?

Moe van diabetes Heel vaak moe zijn, geen energie voor je hobby’s of zelfs voor je werk: wel 40% van de mensen met diabetes type 1 heeft last van chronische vermoeidheid.

Wat zijn de gevolgen van diabetes?

Naast de verhoogde kans op hart- en vaatziekten bestaat er ook een verhoogde kans op schade door de diabetes aan de kleine bloedvaatjes in de nieren, ogen en zenuwen. Deze schade kan leiden tot netvliesbeschadiging, nierziekten, minder goed gevoel in de benen en seksuele problemen.

Wat zijn de lange termijn gevolgen van diabetes?

Langdurig te hoge bloedglucosewaarden kunnen ook leiden tot verslechtering van de zenuwen (zogenaamde neuropathie), waardoor bijvoorbeeld het tastgevoel minder kan worden. Daarnaast wordt men gevoeliger voor infecties. Ook kunnen er complicaties optreden aan de voeten, nieren en ogen.

Kan je normaal leven met diabetes?

Diabetes kan zowel op oudere als op jongere leeftijd ontstaan. Diabetes is niet te genezen. Door een goede behandeling is een gewoon en actief leven heel goed mogelijk. Op oudere leeftijd wordt diabetes vaak gezien in combinatie met overgewicht.

Wat zijn de gevolgen van diabetes op lange termijn?

Wat zijn de gevolgen van diabetes type 2?

De belangrijkste complicaties en gevolgen van diabetes type 2. De mogelijke gevolgen van diabetes type 2 op de lange termijn, door langdurige hoge bloedsuikers, zijn als volgt: Orgaanschade: onoplosbare glucose leidt tot schadelijke ‘versuikeringsproducten’.

Is diabetes type 2 onzichtbaar?

Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Dat is het hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt. De insuline is als het ware onzichtbaar, en kan zijn werk niet doen. Daardoor blijft er te veel suiker in je bloed zitten.

Hoe ga je naar de huisarts als je diabetes type 2 hebt?

Ga naar de huisarts als je denkt dat je diabetes type 2 hebt. De huisarts kan dit met een bloedsuikertest bepalen. Om met zekerheid de diagnose te kunnen stellen moet de bloedsuiker nuchter gemeten worden. Dat wil zeggen ’s ochtends als je 8 uur daarvoor niets gegeten of gedronken hebt behalve water.

Welke voeding helpt bij diabetes type 2?

Gezonde voeding helpt om gewicht te verliezen en kan zo helpen om het risico op diabetes type 2 te verlagen. Diabetes type 2 werd ook wel eens ouderdomssuiker genoemd, maar ook jonge mensen kunnen dit type diabetes krijgen. De term ouderdomssuiker is dus onjuist.