Welke houdingen borstvoeding?

Welke houdingen borstvoeding?

De rechtop zittende of koalahouding is de meest comfortabele borstvoedingshouding voor baby’s die last hebben van reflux of oorinfecties (en die vaak liever rechtop zitten). Het kan ook een goede houding zijn voor baby’s die een te korte tongriem of een lage spiertonus hebben.

Wat is het voordeel van voeden in verschillende houdingen?

De dubbele doorgeschoven houding of dubbele bakerhouding is een perfecte borstvoedingshouding om je tweeling in te voeden. Je kan ze namelijk tegelijk voeden. Als je een speciaal voedingskussen gebruikt, heb je je handen meer vrij. Zo kan je de ene baby helpen, terwijl de ander rustig verder drinkt.

Hoe baby vasthouden tijdens voeding?

Hoe houd je je baby vast?

  1. Zorg voor een ontspannen houding voor jullie beiden.
  2. Houd je baby dichtbij je en zorg voor oogcontact.
  3. Zorg dat je baby een beetje rechtop ligt of zit én naar je toegedraaid is.
  4. Wissel per voeding of halverwege tussen je linker- en rechterarm.

Is het goed als de baby liggend drinkt?

Er zijn verschillende houdingen waarin u de fles kunt geven. Bijvoorbeeld goed gesteund rechtop of liggend op de zij. Dit kan goed in combinatie met borstvoeding of wanneer uw baby te vroeg en of te klein geboren is.

Hoe lang mag Aanhappen pijn doen?

De pijn gaat normaal gesproken na enkele dagen weg, als je lichaam gewend is geraakt aan borstvoeding en je baby efficiënter gaat zuigen. Raadpleeg een deskundige, lactatiekundige of borstvoedingsspecialist als de pijn tijdens de borstvoeding niet na enkele dagen verdwijnt.

Welke dagen zijn Regeldagen?

Regeldagen komen over het algemeen vooral voor wanneer je kindje 10 dagen oud is, 3 weken oud is, 3 maanden oud is en 6 maanden oud is.

Hoeveel Regeldagen achter elkaar?

Regeldagen zijn normaal en nodig om vraag en aanbod van borstvoeding te regelen. Je ziet het vaker rond de leeftijd van 10 dagen, 3 weken, 3 maanden en 6 maanden. Op regeldagen hoeft je baby niet per se langer aan de borst, maar wel iets vaker.

Waarom therapeutisch voeden?

Therapeutisch flesvoeden gebruik je als je wilt dat de fysiologie van het drinken van je baby aan de fles, zo dicht mogelijk de manier van drinken aan de borst benadert. Sommigen noemen het ook ‘respectvol voeden’. Je kind neemt de fles, je kind bepaalt hoeveel hij drinkt en wanneer hij stopt met drinken.

Waarom baby op linkerzij voeden?

Bij voeding in zijligging ligt uw baby bij u op schoot op de zij. Deze houding kan de baby ondersteunen bij het leren drinken. De melk loopt iets minder snel uit de speen en komt eerst in de wang en niet direct achter in de mond. Hierdoor is de kans minder groot dat uw baby zich verslikt.

Waarom kunnen baby’s liggend drinken?

Liggend op de zij De baby ligt ook op de zij met het buikje naar de moeder. Het mondje moet natuurlijk op de hoogte van de tepel liggen en zo kan de baby drinken. Zelf vind ik deze manier heel handig voor de nachtvoedingen. Als ik ’s nachts rechtop ga zitten voeden dan word ik zo wakker.