Welke herstellingskosten voor huurder?

Welke herstellingskosten voor huurder?

De huurder staat in voor de kosten van het gebruik van de woning: nieuwe batterijen voor de rookmelders, reparatie van lekkende kranen, onderhoud van de centrale verwarming, tuinonderhoud … De huurder betaalt maandelijks de huurprijs die in het contract werd vastgelegd.

Hoe snel moet een verhuurder repareren?

Uw verhuurder moet het gebrek repareren of oplossen. Gaat het om een spoedgeval, bijvoorbeeld een lekkage? Dan moet uw verhuurder meestal snel een oplossing of noodvoorziening regelen. Als er geen spoed bij is, geef uw verhuurder dan in ieder geval 6 weken de tijd om het gebrek te repareren.

Welke schade moet huurder betalen?

Je moet als huurder instaan voor kleine huurherstellingen zoals een kapotte vloertegel, kleine herstellingen aan deuren en ramen, … . Ook herstellingen ten gevolge van eigen schade moet je als huurder bekostigen.

Wat valt onder Huurschade?

Wanneer de schade het gevolg is van een constructieve verandering, een fout of een nalatigheid, moet de huurder wel de schade herstellen of vergoeden. Een wijnvlek op de parket, gaten in de muur, glasschade of waterschade door een lek die niet gemeld werd, valt wel onder huurschade.

Waar is de verhuurder verantwoordelijk voor?

De verhuurder heeft drie hoofdverplichtingen: hij moet de woning ter beschikking stellen; hij moet de woning onderhouden, zodat de woning voor het gebruik kan dienen waartoe deze is verhuurd; hij moet de huurder rustig woongenot verschaffen.

Welke kosten kunnen doorgerekend worden aan huurder?

Naast huur mogen er ook andere (service)kosten in rekening worden gebracht. Denk aan de kosten voor gas, water en elektriciteit, meubilering, stoffering, en aan kosten voor gemeentelijke heffingen (bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing).

Wat als verhuurder afspraken niet nakomt?

Wanneer een verhuurder zijn onderhoudsverplichtingen niet nakomt, kan dit leiden tot bijvoorbeeld een (al dan niet tijdelijke) vermindering van de verschuldigde huur. Voor sociale woningen kan hiertoe de huurcommissie worden ingeschakeld. Huurders van geliberaliseerde woningen kun hiervoor terecht bij de kantonrechter.

Wie is verantwoordelijk voor isolatie?

Energiebesparende maatregelen in huurwoningen Uw verhuurder is verantwoordelijk voor grote energiebesparende aanpassingen aan uw huurwoning. Bijvoorbeeld voor de isolatie van het dak. Wilt u weten of uw huurwoning energiezuiniger kan worden gemaakt? Neem hierover dan contact op met uw verhuurder.