Welke Haag kan tegen natte voeten?

Welke Haag kan tegen natte voeten?

Geschikte haag voor natte grond

  • Haagbeuk. Een plant die erg goed tegen een vochtige grond kan is de haagbeuk.
  • Laurier. Wanneer je op zoek bent naar een haag voor natte grond, is de Laurier een prima keuze.
  • Olijfwilg. De Olijfwilg is een heel geschikte plant als u aan de kust woont.

Hoe plant op water zetten?

Een hele plant op water zetten

  1. Spoel de wortels van de plant dan goed schoon, om te voorkomen dat de vaas vies wordt.
  2. Kies een vaas die geschikt is voor jouw plant.
  3. Vul de vaas met bronwater op kamertemperatuur.
  4. Plaats de plant in de vaas.
  5. Vervang het water elke maand met bronwater of kraanwater met plantenvoeding.

Wat groeit er langs de sloot?

In de kanten van sloten met zoet water groeien plantensoorten als pinksterbloem, veldzuring en gele waterkers. Op heel natte plekken staan pijptorkruid en zomp-vergeet-mij-nietje. Op droge plaatsen groeien margriet, Sint-Janskruid en muizenoor.

Kan liguster tegen natte grond?

Dan is de haagliguster (Ligustrum ovalifolium) een optie. Dit is een sterke haagplant die bijvoorbeeld ook goed tegen een vervuilde lucht kan. Een goed gedraineerde vochtige bodem is geen probleem voor deze semi-wintergroene haagplant, maar voor zware klei is het niet de beste keuze.

Kunnen coniferen tegen natte grond?

Liefhebbers van coniferen met zware klei in de tuin hebben het niet makkelijk. Populaire haagconiferen als de taxus en de Thuja hebben een hekel aan natte voeten en zijn bij zo’n grondsoort dus ongeschikt. Eigenlijk is de watercipres (Metasequoia glypstroboides) de enige haagconifeer die wel tegen natte grond kan.

Hoe stek je een Pannenkoekplantje?

De gemakkelijkste manier om een pannenkoekplant te stekken is met behulp van de uitlopers die uit de wortels van de moederplant groeien. Een gezonde pannenkoekplant met genoeg ruimte produceert gedurende de groeimaanden (lente en zomer) vanzelf uitlopers. Je ziet deze vanzelf verschijnen in de pot naast de moederplant!

Waar moet een Pannenkoekplant staan?

De Pannenkoekplant houdt van een lichte plek, maar houdt ‘m uit de felste middagzon direct achter glas. Als de plant het te heet krijgt, kunnen de bladeren verschrompelen. Worden de bladeren slap en gelig, dan kan dat komen doordat ‘ie teveel of juist te weinig licht krijgt.