Welke gegevens op stempel?

Welke gegevens op stempel?

Wat staat er op een bedrijfsstempel?

  • Firmanaam (met logo of beeldmerk indien gewenst)
  • Rechtsvorm (bijvoorbeeld B.V. of eenmanszaak)
  • NAW-gegevens van het bedrijf.
  • Naam van de afdeling.
  • Telefoonnummer, mailadres en URL (website)
  • KVK en btw nummer.

Waar worden stempels van gemaakt?

Een handstempel bestaat veelal uit een rubberen vlak met daarop in spiegelbeeld de af te drukken tekst en/of afbeelding. Deze kan in het stempel gesneden zijn of er door middel van fotografische technieken in geëtst.

Wie heeft de stempel uitgevonden?

Johannes Gutenberg
Johannes Gutenberg (postuum -fantasie- portret, tijdens zijn leven is hij niet afgebeeld)
Algemene informatie
Volledige naam Johannes Gensfleisch zur Laden zum Gutenberg
Geboren Mainz, ca. 1400

Wat is een datumstempel?

Datumstempels zijn eigenlijk precies wat het woord al zegt: stempels met een dag-, maand- en jaaraanduiding. Deze stempels zijn zeer geschikt voor allerlei documenten en worden dan ook veel gebruikt in kantooromgevingen.

Waarom een stempel?

In veel gevallen is er een firma stempel nodig voor het afstempelen voor officiële / belangrijke documenten. Wanneer u bijvoorbeeld een hypothecaire lening gaat afsluiten zult u zien dat er vaak een bedrijfsstempel afdruk wordt geplaatst op de papieren die er gebruikt worden.

Wat is zelfinktende stempel?

Zelfinktende stempels hebben een ingebouwd stempelkussen. Dit gaat, afhankelijk van het merk, meestal zo’n 4.000 tot 7.000 afdrukken mee en kan door de gebruiker gemakkelijk zelf vervangen worden. Om met een zelfinktend stempel te stempelen op gladde folders is bijvoorbeeld speciale inkt nodig.

Wat is stempel inkt?

Deze inkt werkt wel op papier, maar is gemaakt voor stempelen op niet poreuze, gladde oppervlakken zoals glas, plastic en metaal. Nadeel van deze inkt is dat de kleur vastzit op de stempel en dan alleen echt schoon te maken is met stempelreiniger.

Hoe werken stempels?

Stempelen en heat embossing Dit betekent dat je een stempelafdruk maakt met een inkt die langzaam droogt. Als de inkt nog nat is strooi je embossingpoeder over de afdruk.

Wie ontdekte papiergeld in China?

640 v. Chr.) Een tiende-eeuws Chinees ‘bankbiljet’ uit Sichuan. Het eerste papiergeld dateert uit de Song-dynastie.

Wat is een firma stempel?

Wat als je geen Bedrijfsstempel hebt?

Is er namelijk geen bedrijfsstempel, dan moet u ook een stempelverklaring meesturen. In dit geval is een bedrijfsstempel verplicht.

Hoe lang gaat een stempel mee?

Bij deze stempel zit de inkt in het stempelplaatje. De EOS stempel gaat ca. 20.000 afdrukken mee. Deze stempel is geschikt voor kantoorgebruik.