Inhoudsopgave
- 1 Welke gebruikersgegevens kun je uit de meeste tools voor webanalyse halen?
- 2 Wat is de belangrijkste factor om rekening mee te houden wanneer je een campagne voor zoekmachinemarketing wilt optimaliseren?
- 3 Wat kun je doen met webanalyse?
- 4 Wat kan je meten met Google Analytics?
- 5 Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat jouw video’s in zoekresultaten terechtkomen?
- 6 Hoe doe je een webanalyse?
Welke gebruikersgegevens kun je uit de meeste tools voor webanalyse halen?
Browserprofiel van uw bezoekers
- Netwerklocatie van de bezoeker;
- Browser van de bezoeker;
- Besturingssysteem van de bezoeker;
- Verbindingssnelheid van de bezoeker;
- Schermkleuren van de bezoeker;
- Schermresolutie van de bezoeker.
Wat is de belangrijkste factor om rekening mee te houden wanneer je een campagne voor zoekmachinemarketing wilt optimaliseren?
Kwaliteitsscore. De kwaliteitsscore is een belangrijke factor bij de optimalisatie van SEA (zoekmachine adverteren). Het is essentieel om deze score in de gaten te houden en deze altijd proberen te verbeteren. Wanneer je deze score wilt verbeteren, is het eerst belangrijk om te weten welke factoren hierbij meespelen.
Wat is een goed moment om jouw plan voor zoekmachineoptimalisatie te updaten als je de vindbaarheid van jouw website wilt verbeteren?
Een goede manier om de resultaten van zoekmachineoptimalisatie te verbeteren, is inkomende links te krijgen. Op welke manier kun je mensen stimuleren om een link naar jouw site te plaatsen?
Wat is een van de grootste voordelen van display advertenties als je online reclame wilt maken voor een nieuw bedrijf?
Het is een belangrijke manier voor bedrijven om meer te halen uit hun online identiteit. Display advertising is een vorm van reclame op websites. De advertenties kunnen bestaan uit banners, teksten, afbeeldingen, video en zelfs audio. Het doel is om meer brand awareness te creëren en om de conversie te verhogen.
Wat kun je doen met webanalyse?
Met behulp van webanalyse kun je niet alleen zien hoeveel bezoekers je website trekt, maar kun je ook het gedrag van je bezoekers analyseren. Als je weet wat er op je website gebeurt, kun je hier op reageren. Met webanalyse krijg je inzicht in de behaalde resultaten van de website.
Wat kan je meten met Google Analytics?
Google analytics is de gratis webtool van Google waarmee je het verkeer op je website kunt analyseren. Je kan analyseren waar je bezoekers vandaan komen en wat ze in algemene zin doen op je website. Met Google analytics kan je te weten komen hoe je meer bezoekers naar je website kunt verkrijgen.
Wat zijn de eerste stappen waarmee je rekening moet houden als je een online bedrijfsstrategie opstelt?
Vraag je af waarom online marketing binnen jouw bedrijf past en wat je met online marketing wilt bereiken. Denk bij doelstellingen bijvoorbeeld aan lead generatie, het bouwen aan brand awareness of het vergroten van product awareness. Betrek collega’s bij het vaststellen van doelen.
Waarom zou een adverteerder responsieve display advertenties moeten gebruiken?
Tijdsbesparing: Met responsieve display-advertenties kunt u uw overhead voor het beheer van advertentieportfolio’s in advertentiegroepen en campagnes verlagen en meer tijd besteden aan prestatieverbetering.
Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat jouw video’s in zoekresultaten terechtkomen?
Off-page factoren In de beschrijving heb je genoeg ruimte om een linkje naar je website te plaatsen. Laat de content van je video goed aansluiten op de content van je webpagina waar je naar wil linken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een speciale landingspagina te maken, waar ook de video weer op terug is te vinden.
Hoe doe je een webanalyse?
Google Analytics is ’s werelds bekendste webanalyse tool. Door het plaatsen van een stukje code op je website is het mogelijk om ieder individueel websitebezoek te analyseren. Zodoende weet je bijvoorbeeld welke pagina’s het meest interessant zijn, waar het bezoek vandaan komt en hoe lang zij jouw website bezoeken.
Wat kan ik uit Google Analytics halen?
Wat kan ik uit Google Analytics halen?
- Herkomst. Kijk om te beginnen eens hoe bezoekers op je site terecht zijn gekomen.
- Het bouncepercentage, wat kun je ermee? Het bouncepercentage geeft aan hoeveel bezoekers slechts één pagina hebben bezocht.
- Best bekeken en nooit bekeken pagina’s.
- Bezoekersstromen.