Welke duurzame producten verkoopt de kantine?

Welke duurzame producten verkoopt de kantine?

We werken aan een duurzamer aanbod Wij bieden binnen elke productgroep opties aan zonder vlees of volledig plantaardig, dus ook zonder kaas, zuivel of ei. Denk aan broodjes met vegetarisch beleg, soep zonder vlees en een plantaardige drank.

Wat doen bedrijven tegen voedselverspilling?

Denk aan bedrijven als Kromkommer, The Ketchup Project, De Verspillingsfabriek, Twisted Jams, Coco Conserven en vele anderen. Ook deze bedrijven pakken voedselverspilling op een positieve manier aan door te laten zien dat het ook anders kan. Zo ontwikkelen ze mooie producten van voedsel dat anders verspild zou worden.

Hoe Verspillingsvrij ben jij?

HOE #VERSPILLINGSVRIJ. BEN JIJ? De stichting Samen Tegen Voedselverspilling vormt dé beweging van bedrijven en publieke organisaties die hun krachten bundelen voor een gezamenlijk doel: samen verminderen we voedselverspilling met de helft voor 2030.

Welke gezonde producten verkoopt de kantine?

Hier wordt in ieder geval groente of fruit aangeboden en is het zichtbare aandeel gezondere producten in de ruime meerderheid met producten zoals gezonde broodjes, halfvolle zuivel en fruit. Er is nog ruimte voor uitzonderingsproducten. De aankleding van de kantine verleidt tot een betere keuze.

Wat is een duurzame kantine?

Daarnaast kan een catering water, afval en energie besparen, ecologische schoonmaakmiddelen gebruiken, gebruik maken van doseerunits ect. Ook kan de kantine via onbewuste prikkels klanten verleiden tot gezonde keuzes.

Wat doet Nederland tegen voedselverspilling?

50% minder voedselverspilling in 2030 De landbouwministers van de Europese Unie (EU) hebben deze doelstelling overgenomen. Ze hebben afspraken gemaakt om voedselverspilling tegen te gaan. Uiteindelijk is het aan de consumenten en het bedrijfsleven om minder voedsel te verspillen. Maar de overheid helpt hierbij.

Hoe is voedselverspilling tegen te gaan?

10 tips tegen voedselverspilling

  1. Check what’s in stock voordat je boodschappen gaat doen.
  2. Maak een boodschappenlijstje.
  3. Meten is weten.
  4. Kijk, ruik en proef voordat je iets weggooit.
  5. Bewaar voedsel op de juiste temperatuur.
  6. FIFO.
  7. Geef je producten een tweede bestemming door ze te conserveren.