Inhoudsopgave
De gevoelsverwantschap binnen een maatschappelijke stand uit zich in een sterkere tendens tot sociale uiting. Vaak worden de sociale klassen onderverdeeld in een bovenklasse, middenklasse en een onderklasse.
Wat is een secundaire groep?
Een secundaire groep is een term in navolging van Cooley’s primaire groep: grote, formele groepering met minder intensieve en meer zakelijke contacten tussen de leden.
Wat betekent secundaire identiteit?
Denk bijvoorbeeld aan je kapsel, de kleding die je draagt, de sport die je beoefent of de muziek die je draait. Dus de keuzes die jij zelf kan maken om te laten zien wie jij wilt zijn. Dit noemen we je Secundaire identiteit.
Wat wordt bedoeld met een standenmaatschappij?
Een standenmaatschappij is een samenleving waarbij de bevolking is verdeeld in verschillende groepen (standen). We onderscheiden over het algemeen drie standen: de geestelijkheid, de adel en de boeren en burgers.
Wat is een secundaire functie?
Hieronder verstaat men de eigenschap van den menschelijken geest dat psychische acten, ook voorstellingen die weinig indruk maken, in het bewustzijn blijven en daar nawerken.
Wat is een primaire groep?
Groep bestaande uit mensen uit de directe omgeving van een individu die de meeste en directe invloed uitoefenen op het gedrag van dat individu.
Wat is een echte groep?
Een groep is een verzameling van twee of meer personen die met elkaar omgaan. Dit kan zijn omdat zij zich met elkaar identificeren of omdat zij een gezamenlijk doel hebben.
Wat is een in groep?
In de sociologie en de sociale psychologie is een in-groep een sociale groep met wie een persoon zich identificeert als lid; oftewel waaraan iemand een sociale identiteit ontleent. De uit-groep is het tegengestelde: de groep met wie iemand zich niet identificeert.
Wat is secundaire socialisatie?
Socialisatie gebeurt op verschillende niveaus en dus maken we onderscheid tussen twee soorten: primaire socialisatie, wat gaat over het proces binnen het gezin (de opvoeding), en secundaire socialisatie, het proces binnen andere groepen, zoals school en sportverenigingen.
Welke soorten identiteit zijn er?
Identiteit is de eenheid van wezen, volkomen overeenstemming en gelijkheid. Het beeld dat iemand van zichzelf heeft, is het zelfbeeld of zelfconcept. Er zijn verschillende soorten van het begrip identiteit te onderscheiden, zoals persoonlijke, genetische, sociale, culturele en nationale identiteit.