Inhoudsopgave
Welke dompelpomp voor kruipruimte?
Wanneer water in de kelder vervuild is met delen tot wel 50 mm of meer, wordt een vuilwater dompelpomp aangeraden.
Is water in kruipruimte normaal?
Water in de kruipruimte of een vochtige kelder komt in veel woningen voor. Vaak is dit geen probleem. Kruipruimtes hoeven niet waterdicht te zijn en er kan water in staan zonder dat de bewoners dit door hebben. Bij een normale ventilatie heeft vocht onder je woning weinig invloed.
Welke slang voor dompelpomp?
Om water uit je zwembad, kelder of vijver heb je naast een goede dompelpomp ook een geschikte slang nodig voor het transporteren van het water. Een spiraalslang is hier geschikt voor. Deze sluit je aan door gebruik te maken van een slangklem. Wij adviseren de slang met slangklem na gebruik weer af te koppelen.
Kan water onder de vloer kwaad?
Water in de kruipruimte of een vochtige kelder zie je in veel huizen. Vaak is dit echter geen probleem. Kruipruimtes hoeven namelijk niet waterdicht te zijn en er kan water in staan zonder dat je dit door hebt. Maar als het optrekkende vocht ook schimmelgroei veroorzaakt is het wel schadelijk voor de gezondheid.
Waarom water in kruipruimte?
Oorzaken van water in kruipruimte Water in de kruipruimte wordt meestal veroorzaakt door grondwater dat infiltreert in de vloer of wanden. Grondwater staat, zeker in vochtige periodes, onder hoge druk en kan indringen in de aansluitingen tussen wand en vloer of in het metselwerk zelf.
Welke pomp voor kelder?
De beste manier om een volgelopen kelder leeg te pompen is met een dompelpomp. Een dompelpomp dompelt u (hoe kan het ook anders) in het water.
Wat kun je doen aan een vochtige kruipruimte?
Kruipruimte isolatie is een uitstekende oplossing wanneer u een vochtige kruipruimte heeft. Door bijvoorbeeld bodemisolatie worden er EPS parels op de bodem van uw kruipruimte geblazen. Op deze manier wordt het vochtprobleem snel en gemakkelijk opgelost.