Welke documenten nodig om te reizen?

Welke documenten nodig om te reizen?

Voor een aantal landen en regio’s volstaat een identiteitskaart. Andere landen eisen een paspoort, eventueel met visum, of ook nog een inentingsbewijs. De informatie over inreisvoorwaarden/reisdocumenten betreft enkel Belgen en reizen voor privĂ©-, toeristische, zakelijke of familiale redenen.

Welk paspoort nodig voor Marokko?

Wie naar Marokko reist moet voortaan over een internationaal paspoort beschikken. Tot nu toe volstond een identiteitskaart en een verblijfsbewijs voor wie een reis boekte bij een reisagent of touroperator.

Kan je reizen zonder identiteitskaart?

Moet ik mijn paspoort of identiteitskaart meenemen tijdens reizen naar het buitenland? U heeft niet alleen een paspoort of identiteitskaart nodig als u de grens over gaat. U moet u ook kunnen identificeren tijdens uw verblijf of onderweg. Daarom moet u altijd een geldig paspoort of geldige identiteitskaart meenemen.

Heb je een ESTA nodig voor Mexico?

Een reis naar Mexico maakt regelmatig gebruik van vluchten met een overstap in de VS. Voor reizen die via Amerika vliegen, moet via internet een ESTA toestemming aangevraagd worden. Een Electronische Reistoestemming (ESTA) is verplicht voor alle reizigers die naar of via de Verenigde Staten reizen.

Kun je met een ID kaart naar Marokko?

Houd er wel rekening mee dat jouw identiteitskaart nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn na terugkomst voor Turkije. Reis je naar Egypte, Marokko of Turkije? Dan is het verplicht dat jouw paspoort nog 6 maanden geldig is na thuiskomst.

Kan je naar Marokko met ID kaart?

Iedere Marokkaanse onderdaan die in Marokko officieel arbeid verricht danwel in loondienst is en ouder is dan 18 jaar, moet in het bezit zijn van een identiteitskaart.

Is een identiteitskaart verplicht?

De identificatieplicht houdt in dat iedereen vanaf 14 jaar een geldig identiteitsbewijs moet kunnen tonen als de politie daar om vraagt. Ook andere ambtenaren die toezicht houden op de naleving van wetten, kunnen u vragen om een geldig identiteitsbewijs.

Kan ik reizen met identiteitskaart?

Als u naar het buitenland reist, moet u altijd uw Belgische identiteitskaart meenemen. Voor sommige landen, bijvoorbeeld voor alle EU-landen, volstaat uw identiteitskaart trouwens als reisdocument. Voor andere landen hebt u boven op uw identiteitskaart een paspoort en soms zelfs een visum nodig.

Waarom wordt ESTA geweigerd?

Procedure indien de ESTA-reistoestemming wordt geweigerd Het ESTA-formulier is bedoeld om eventuele terroristen en misdadigers te identificeren. Daarom zal de aanvraag van personen die ja hebben geantwoord op vragen die met deze vergrijpen verband houden, worden afgewezen.