Inhoudsopgave
- 1 Welke dikte Vijverslang?
- 2 Hoe vijverfilter wegwerken?
- 3 Welke Vijverslang?
- 4 Hoe vaak moet een filter van een vijver schoonmaken?
- 5 Wat is de beste filter voor een koivijver?
- 6 Hoe lang moet vijverpomp aan?
- 7 Waarom moet het filter van de vijver pomp regelmatig worden schoongemaakt?
- 8 Hoe groot moet een koi filter zijn?
Welke dikte Vijverslang?
de uitvoer van de meeste vijverpompen is 40mm., gebruik je buis of slang van kleinere diameter,dan ga je de pomp knijpen. Een slang van 32mm. diameter, zal de pomp serieus knijpen, met veel capaciteitverlies tot gevolg.
Hoe vijverfilter wegwerken?
Deels ingegraven Een drukfilter kun je deels ingraven bij de vijver. Een deels ingegraven filter heeft als voordeel dat je deze makkelijker kunt wegwerken bij de vijver. Ook geeft een drukfilter je de mogelijkheid om daarna het water naar een hoger niveau te verplaatsen, bijvoorbeeld voor een beekloop of waterval.
Welke Vijverslang?
Kies je voor een stevige, maar toch flexibele PVC spiraalslang dan heb je meer gebruiksgemak. Je plaatst de slangen precies zoals je wilt. Door de vijverslangen met slangklemmen te bevestigen zorg je voor een goede bevestiging.
Hoe werkt een Doorstroomfilter?
Een doorstroomfilter wordt aan de rand van de vijver boven het waterniveau geplaatst. De vijverpomp die in het water ligt verplaatst het water naar het doorstroomfilter. Het water stroomt door het filter en daarna terug de vijver in. De uitgang van het filter moet dus hoger dan de vijver(rand) geplaatst worden.
Hoe sluit ik een vijverpomp aan?
Plaatsing van de vijverpomp Een vijverpomp is niet zelfaanzuigend. Daarom plaats je de pomp altijd onder waterniveau. Sommige vijverpompen zijn geschikt voor plaatsing in de vijver (natte opstelling), andere vijverpompen plaats je buiten de vijver (droge opstelling), maar dus wel lager dan het waterpeil.
Hoe vaak moet een filter van een vijver schoonmaken?
Je vijverfilter moet je, zoals gezegd, één à twee keer per jaar grondig schoonmaken. Maar de eerste kamer van je filter, waar dus de afvalstoffen zich ophopen, moet je vaker controleren. Kijk één keer per week hoe het filter erbij ligt, en maak de eerste kamer schoon als dat nodig is.
Wat is de beste filter voor een koivijver?
Als voorfilter raden wij een goed zeefbochtfilter,of een drum (trommelfilter) aan. Deze zijn groot en kunnen het vele vuil van Koi goed verwerken. Als Biologisch filter is een beadfilter een goede oplossing al wordt er momenteel ook vaak met een enkel bewegend bed kamer gewerkt.
Hoe lang moet vijverpomp aan?
Vijverpomp: onderhoud Tijdens het groeiseizoen moet een vijverpomp 24 uur per dag, zeven dagen in de week draaien. Dit geldt zeker als de pomp een biologisch filter van water voorziet. Zonder aanvoer van vers, zuurstofrijk water sterft de bacteriekolonie in het biologisch filter namelijk af.
Welke vijverslang?
Hoe vaak vijverfilter vervangen?
Er breekt een tijd aan dat er vijverfilter onderhoud moet plaatsvinden en dat de filtermaterialen vervangen moeten worden. Bij de meeste vijverfilters is het verstandig dit eens in het jaar te doen. Zo blijft het filter optimaal werken en blijft u genieten van een gezonde en heldere vijver.
Waarom moet het filter van de vijver pomp regelmatig worden schoongemaakt?
Het vijverfilter te regelmatig schoonmaken: Bacteriën krijgen de kans niet om goed te hechten in je filter en een nuttige biofilm laag op te bouwen om afvalstoffen af te breken. Je maakt pas schoon als het vijverfilter echt vervuild is.
Hoe groot moet een koi filter zijn?
3 kleine koi (15 tot 25 cm) per kubieke meter water. 1 volwassen koi (40 à 50 cm) per kubieke meter water. 1 jumbo koi (meer dan 70 cm) per 2 m³ water. Voor een koivijver van 19.000 liter water zou ik een filter kiezen die 30.000 liter aankan.