Welke dieren zijn legaal in Belgie?

Welke dieren zijn legaal in Belgie?

Een hond, kat, paard, damhert of dwerghamster mag je overal houden. Anders zit het met de Bengaalse kat bijvoorbeeld, een prachtige kat met luipaardprint. Die mag vrij gehouden worden in Vlaanderen, maar komt niet voor op de Waalse lijst met toegelaten huisdieren.

Welke exotische dieren mag je houden in België?

De positieflijst of positieve lijst is een positieve lijst van inheemse en exotische dieren die zonder vergunning door particulieren gehouden mogen worden….Belgische Positieflijst Zoogdieren.

Nederlandse naam Wetenschappelijke naam
Hond Canis lupus familiaris
Kat Felis catus
Fret Mustela putorius furo

Welke huisdieren zijn legaal in Nederland?

Dieren die in elk geval in Nederland mogen worden gehouden als huisdier zijn honden, katten, landbouwhuisdieren en productiedieren (zoals konijnen, koeien en schapen). Maar daarnaast kunnen nog andere dieren geschikt zijn om als huisdier te houden.

Wanneer zijn de Panters volwassen?

Als de panters 18 tot 24 maanden oud zijn, kunnen ze zelfstandig leven. Toch blijven de jonge dieren nog enkele maanden in de buurt van hun moeder. Zij helpt haar jongen met jagen en ze delen het voedsel. Pas op een leeftijd van drie jaar zijn panters helemaal volwassen.

Lees ook:   Hoe verwijder je Chloorvlekken uit kleding?

Waarom zijn Panters solitair?

Geen groepsdier. Panters leven solitair. Dat wil zeggen dat ze alleen leven en dus niet in een groep. Alleen vrouwtjes met hun jongen leven een tijdje samen. Overdag en een deel van de nacht rusten ze in bomen, dicht struikgewas of tussen de rotsen. Op zoek naar voedsel lopen ze ’s nachts soms wel 25 kilometer.

Wat is de term panter?

De term “panter” verwijst niet naar een bepaald dier, maar naar een groep katachtigen. In Amerika werd echter besloten om luipaarden en jaguars verschillende namen te geven vanwege de specifieke kenmerken van hun vacht. Tot op de dag van vandaag zijn er twee soorten: zwarte panters en witte.