Welke diensten levert de apotheek?

Welke diensten levert de apotheek?

Praktijkorganisatie van een openbare apotheek Alle apotheken leveren geneesmiddelen op recept en zorgen voor medicatiebewaking en -begeleiding. Daarnaast kan de patiënt in de apotheek terecht voor zelfzorgadvies en zelfzorgmiddelen. De apotheek levert ook services, zoals thuisbezorging of een kluisjessysteem.

Wat zijn bijlage 2 geneesmiddelen?

Middelen op de lijsten 1A en 1B kunnen daarnaast op bijlage 2 zijn geplaatst. Dit houdt in dat er extra voorwaarden aan de vergoeding zijn gesteld. Bijvoorbeeld als bij de geregistreerde indicatie niet de gehele patiëntengroep, maar slechts een deel van patiënten voor vergoeding van een middel in aanmerking komt.

Wat is een BENU?

De vogel staat symbool voor leven, energie en vernieuwing.” Nederland is het eerste land waarin het merk BENU Apotheken geïntroduceerd wordt.

Wat is het salaris van een apotheker?

Salaris Apotheker Als beginnend apotheker in loondienst kan je rekenen op een bruto startsalaris van €3.625,- en €4.455,-. Dit salaris kan oplopen van €5.905,- tot €6.365,-. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag. Een ziekenhuisapotheker start na zijn specialisatie met een bruto maandsalaris van ten minste € 4.990,-.

Hoe ziet een dag van een apotheker eruit?

Iedere apotheek is anders en heeft een eigen stijl en sfeer. Maar de kernprocessen zijn hetzelfde: in iedere apotheek worden recepten verwerkt, moet de voorraad worden bijgehouden en gaat een bezorger op pad om medicijnen bij mensen thuis te brengen.

Welke medicijnen staan in GVS?

Het GVS bevat lijsten met geneesmiddelen die vergoed worden uit het basispakket. De middelen die zijn opgenomen in het GVS zijn verdeeld over 2 lijsten: bijlage 1A of bijlage 1B. Geneesmiddelen die grotendeels dezelfde werking hebben worden geclusterd in een groep en geplaatst op bijlage 1A.

Van wie is BENU apotheek?

BENU is onderdeel van de Brocacef Groep. Bij de groep werken ruim 5.000 collega’s. Ook Brocacef Groothandel, Zorglogistiek, Maatmedicatie, Supplies & Services en Ziekenhuisfarmacie behoren tot de Brocacef Groep. BENU en Brocacef zijn ook onderdeel van de PHOENIX Group.

Hoeveel BENU apotheken zijn er?

Uit een inventarisatie van de SFK blijkt dat BENU Apotheken, verbonden aan groothandel Brocacef, begin 2019 de grootste apotheekformule is met in totaal 482 aangesloten apotheken. Daarvan zijn er 316 eigendomsapotheken en de rest bestaat uit zelfstandige apotheken in formuleverband.

Welke vaardigheden zijn belangrijk voor een apothekersassistent?

Naast goede kennis van geneesmiddelen en ziektebeelden moet een apothekersassistent communicatief vaardig zijn (goed luisteren, doorvragen en uitleggen), het patiëntendossier controleren en de zorg registreren in het informatiesysteem. Daarnaast moet zij zich bewust zijn van het zorgveld rondom de patiënt.

Welke de zeven competentiegebieden zijn er beschreven in het BCP?

CANMEDS VERTAALD NAAR AA: ZEVEN COMPETENTIEGEBIEDEN In dit BCP is ‘farmaceutisch handelen’ de centrale rol van de apothekersassistent. De andere zes rollen zijn ‘communicator’, ‘collaborator’, ‘scholar’, ‘health advocate’, ‘manager’ en ‘professional’.

Wat heb je nodig als apothekersassistent?

Voor het beroep Apothekersassistent heb je de MBO opleiding Apothekersassistent nodig. Dit is een driejarige opleiding op niveau 4. Mogelijke vervolgopleidingen zijn: Management in Farmaceutische sector.

Wat is een Beroepscompetentieprofiel?

Wat is een beroepscompetentieprofiel? Een beroepscompetentieprofiel beschrijft de competenties van een vakvolwassen / ervaren beroepsbeoefenaar; het wordt op aanwijzingen van of door het bedrijfsleven samengesteld en vastgesteld.

Waarom ziekenhuisapotheker?

De Ziekenhuisapotheek zorgt voor uw medicijnen als u bent opgenomen of als u voor (dag)behandeling in het ziekenhuis bent. Bij de poliklinische apotheek krijgt u de medicijnen die u thuis gaat gebruiken. Bij opname in het ziekenhuis wordt uw medicatieoverzicht met u doorgenomen.