Welke diameter pijp voor pelletkachel?

Welke diameter pijp voor pelletkachel?

Een pelletkachel kan op een bestaande schoorsteen aangesloten worden, deze mag geen grotere diameter hebben dan ø150mm. Wanneer de doorsnee van het ROOKKANAAL te groot is, kunnen de rookgassen te snel afkoelen. Daardoor ontstaat er een tegendruk waardoor de kachel niet goed of niet brandt.

Welke buizen voor pelletkachel?

In een gemetselde schoorsteen kan het beste een flexibele buis van RVS in om een goede trek en verbranding te krijgen. Er moet wel een “dubbelwandige” buis gemonteerd worden, dat betekent van binnen glad, van buiten geribbeld. Is de schoorsteen niet langer dan 5 meter, dan kun je een flex buis gebruiken van ø 80 mm.

Hoe warm wordt een pelletkachel pijp?

De temperatuur van de rookgassen van een pelletkachel zijn gemiddeld 100-150 graden Celsius, al onze pelletkachels zijn uitgerust met een beveiliging; indien de rookgastemperatuur een waarde > 220 graden Celsius bereikt slaat de kachel uit.

Lees ook:   Wat is het verschil tussen een supranationale organisatie en een intergouvernementele organisatie?

Is pelletkachel te groot?

Een pelletkachel kan op een bestaande schoorsteen aangesloten worden, deze mag geen grotere diameter hebben dan ø150mm. Wanneer de doorsnee van het ROOKKANAAL te groot is, kunnen de rookgassen te snel afkoelen. Daardoor ontstaat er een tegendruk waardoor de kachel niet goed of niet brandt. Ook kan het zijn dat het rookkanaal te veel trek heeft.

Hoe omhoog Brandt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt beter als de rookgas-afvoer minimaal 150 cm verticaal aangelegd wordt. Aan te raden is dat de afvoer ca. 2 meter omhoog gaat in de kamer, daarna naar buiten door de muur met dubbelwandig. 2 meter omhoog, gemeten vanaf de vloer, dan is er minder kans op teveel tegenwind.

Wat is de afvoerbuis van een pelletkachel?

Andere aandachtspunten bij een pelletkachel met afvoer op een bestaande schoorsteen: Als de diameter van de schoorsteen groter is dan 200 mm is het belangrijk om een binnenpijp met een gladde binnenkant te gebruiken. De afvoerbuis moet een minimale diameter hebben van 120 mm (en maximaal 200mm). Vierkante afvoerbuizen mogen niet gebruikt worden.

Lees ook:   Is modafinil gevaarlijk?