Inhoudsopgave
Welke datum invullen eigen verklaring avondklok?
Geboortedatum: Verklaar hierbij dat ik van (datum) tot en met (datum) tussen 21.00 en 04.30 uur buiten moet zijn. Geef aan waarom u tussen 21.00 en 04.30 uur buiten bent. Ik moet werken en heb de Werkgeversverklaring Avondklok bij me.
Hoe invullen eigen verklaring avondklok?
Ik, Voorletter(s) en achternaam: Adres en woonplaats: Geboortedatum: verklaar hierbij dat ik van (datum) tot en met (datum) tussen 20.30 en 04:30 uur buiten moet zijn. Geef aan waarom u tussen 20.30 en 04.30 uur buiten bent.
Hoe kom ik aan een verklaring avondklok?
De ‘Eigen verklaring avondklok’ kun je zelf downloaden en invullen op rijksoverheid.nl. Je werkgever moet zorgen voor de ‘Werkgeversverklaring avondklok’. De avondklok is van kracht met ingang van zaterdag 23 januari en geldt van 21:00 tot 4:30 uur. Zonder geldige reden mag je tijdens deze uren niet op straat zijn.
Hoelang eigen verklaring avondklok geldig?
Als een werkgeversverklaring en eigen verklaring voor de avondklok doorlopen na 31 maart 2021, kan een werknemer deze formulieren blijven gebruiken, ondanks de wijziging van het aanvangstijdstip van de avondklok.
Welke datum invullen werkgeversverklaring?
Gegevens werknemer Bij naam werknemer vul je – indien van toepassing – ook de meisjesnaam in; De datum indiensttreding op werkgeversverklaring = gelijk aan de datum die in de arbeidsovereenkomst en op de salarisstrook staat; De functie op de verklaring = functie die op de salarisstrook staat.
Wie moet werkgeversverklaring avondklok ondertekenen?
Ja. De werkgever zet op elk formulier de handtekening. Dit is alleen nodig als de werkgever het formulier uitprint. Als de werkgever het formulier digitaal invult, hoeft de werkgever het niet te ondertekenen.
Heeft Nederland een avondklok?
In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Daar heeft de Tweede Kamer vandaag mee ingestemd. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.
Wat als je moet werken tijdens avondklok?
Tijdens de avondklok is het verboden om zonder geldige reden op straat te zijn. Dit is wel toegestaan voor werknemers die van de werkgever voor werk naar buiten moeten. Deze werknemers moeten een formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ meenemen en een werkgeversverklaring kunnen tonen.
Hoe controleren ze werkgeversverklaring?
Controleer je ingevulde werkgeversverklaring op de volgende punten voordat je het document uploadt in je persoonlijke dossier:
- De verklaring mag slechts door één persoon bij je werkgever worden ingevuld, met dezelfde blauwe kleur inkt;
- Zorg voor een recente werkgeversverklaring (niet ouder dan 3 maanden);
Wie moet de werkgeversverklaring invullen?
De werkgeversverklaring dient ingevuld te zijn door één persoon die daartoe bevoegd is bij jouw werkgever. Dit is ook degene die het formulier ondertekent.
Hoe vul ik werkgeversverklaring in?
Bij naam werkgever vul je de volledige naam in van de werkgever, dus niet de eventuele handelsnaam; Naam werkgever op salarisstrook = naam werkgever op werkgeversverklaring; Bij adres werkgever mag je het vestigingsadres of eventueel postbusnummer invullen; Let op: de postcode die je vermeldt, moet horen bij het adres.
Wat is een werkgeversverklaring avondklok?
Op dit formulier kan de werkgever ofwel aangeven (zo precies mogelijk) op welke dagen en tijdtippen de werknemer buiten moet zijn ofwel dat hij voor de werknemer geen vaste tijden kan aangeven.