Inhoudsopgave
Welke conifeer is niet giftig?
De levensboom, de Californische cipres en de leylandii zijn niet giftig. Houd er wel rekening mee dat deze coniferen, vooral de leylandii, aanzienlijk vaker gesnoeid moeten worden dan de taxus. Een andere populaire wintergroene haagplant met giftige onderdelen is de laurierkers.
Welke conifeer is giftig?
De meeste coniferen zijn dus gelukkig niet giftig, maar de vrouwelijke variant van de taxus is dat helaas wel. Dat is namelijk een plant waaraan giftige rode besjes kunnen hangen.
Kunnen bruine conifeer weer groen worden?
Bruine coniferen door aanhoudende droogte Soms wordt een conifeer zelfs helemaal bruin. Het goede nieuws is dat coniferen die door aanhoudende droogte bruin geworden zijn in de meeste gevallen wel kunnen herstellen. Is een conifeer eenmaal uitgedroogd, kan het lastig zijn om weer vocht toe te dienen.
Hoe weet je of een conifeer dood is?
Er kan wel maanden overheen gaan voordat de schade hiervan zichtbaar wordt. Wat u dan ziet gebeuren, is dat de takken van de conifeer eerst wat lichtgroen/geel worden en gaan hangen. Daarna zullen de takken van de coniferen bruin worden en dood gaan.
Is Thuja giftig?
De vruchten van thuja’s zijn droge kegels en geen smakelijk uitziende vruchten, zoals de bessen aan vrouwelijke taxussen. De kans dat een kind giftige onderdelen van de thuja in zijn of haar mond stopt is dus vrij klein. Voor een kindvriendelijke tuin is de thuja een veilige keuze.
Is conifeer giftig voor dieren?
Coniferen zijn giftig voor de meeste dieren, maar niet voor elke diersoort. Zo kunnen vogels de besjes van de taxus wel zonder problemen eten. Dat komt omdat de maag van een vogel het omhulsel van de pit intact laat, waardoor de stof taxine niet in hun systeem terecht kan komen.
Is de Thuja giftig?
Wat is de beste mest voor coniferen?
Als u ervoor kiest om uw coniferen te bemesten, dan raden wij aan om dit met speciale coniferenmest te doen. Deze mest bevat bijvoorbeeld magnesium, wat ervoor zorgt dat de bladeren mooi van kleur blijven, en bitterzout. Naast de speciale coniferenmest kunt u ook gebruik maken van organische en kunstmeststoffen.
Hoeveel water moet een conifeer hebben?
Coniferen water geven Natuurlijk kunnen de planten een deel van hun voeding uit regenwater halen, maar zeker tijdens langere droogte is het belangrijk om je coniferenhaag twee à drie keer per week zo’n vijf liter water per meter haag te geven. Vooral in de eerste jaren hebben de planten veel water nodig.
Hoe lang leeft een conifeer?
Als je ervoor zorgt dat de coniferen in jouw tuin op de juiste manier verzorgd worden, kun je dus nog heel lang van hun stijlvolle voorkomen en de beschutting die ze bieden blijven genieten. Sommige coniferen kunnen namelijk wel meer dan duizend jaar oud worden.
Kun je een conifeer toppen?
U begint pas met het toppen van coniferen als deze zo’n 5 tot 10 centimeter lager dan deze hoogte is. Hou het toppen van coniferen vervolgens jaarlijks bij. Zodra een conifeer getopt is, zal deze namelijk twee of meer toppen gaan maken. Zorg voor goed snoeimateriaal en een veilige werkwijze.
Is conifeer giftig voor honden?
Taxus (conifeer): het besje zelf van deze plant is niet giftig, maar het zaadje erin des te meer. Let dus goed op als u deze planten in de buurt heeft staan. De spieren verslappen door het gif hierin, met verlamming en soms een hartstilstand tot gevolg.