Welke componist schreef Aladdin muziek?

Welke componist schreef Aladdin muziek?

Alan MenkenAladdin / Muziek gecomponeerd door
De Amerikaanse toneelschrijver Chad Beguelin schreef het script voor Disney’s ALADDIN, Componist en achtvoudig Oscarwinnaar Alan Menken schreef de beroemde muziek met hits als ‘A Whole New World’, ‘Friend Like Me’ en ‘Arabian Nights’. De muziekteksten zijn geschreven door Howard Ashman en Tim Rice.

Welke componist heeft 8 Oscars gewonnen?

Alan Menken (New Rochelle, New York, 22 juli 1949) is een Amerikaans componist van musical- en filmmuziek. Hij is vooral bekend als de componist van de muziek bij vele Disneyfilms, waarvoor hij in totaal acht Oscars heeft gewonnen.

Wie speelt Aladdin musical?

Jonathan Vroege kruipt in de hoofdrol van Aladdin, Stanley Burleson wordt de iconische Geest in de lamp met een vlotte babbel en Keoma Aidhen speelt Jasmine. Andere cast leden zijn; Roberto de Groot – Jafar. Darren van der Lek – Iago.

Hoe oud is Aladin?

Aladdin is een Disney-animatiefilm uit 1992 geregisseerd door Ron Clements en John Musker. Het is de 31e lange animatiefilm van Disney.

Waar speelt Aladdin de musical?

Disney’s Aladdin is vanaf september 2021 te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen. Boek nu je tickets!

Wie speelt Jafar in Aladdin musical?

Jafar wordt gespeeld door Roberto de Groot en Iago door Darren van der Lek. Boeventrio Kassim, Omar en Babkak worden respectievelijk gespeeld door Jermaine Faber, Dave Rijnders en Florian Avoux. Aanvankelijk zou ALADDIN in het najaar van 2020 gaan spelen, maar moest in verband met Covid-19 worden uitgesteld.

Wie speelt er in de musical Aladdin?

Cast

  • Aladdin. Jonathan Vroege.
  • Jasmine. Keoma Aidhen.
  • Geest. Stanley Burleson.
  • Jafar. Roberto de Groot.
  • Babkak. Florian Avoux.
  • Kassim. Jermaine Faber.
  • Omar. Dave Rijnders.
  • Sultan. Michel Sorbach.

Wie speelt Jasmine in Aladdin musical?

Voor Keoma Aidhen komt een grote wens uit, zij speelt Jasmine, de jonge prinses die graag de wereld buiten de beklemmende paleismuren wil ontdekken. Deze rol heeft Keoma meer dan een jaar als understudy vertolkt in de Duitstalige versie van ALADDIN in Stuttgart. In Nederland was ze eerder te zien in On Your Feet.