Welke clubs heeft Ronaldo Lima gespeeld?

Welke clubs heeft Ronaldo Lima gespeeld?

Hij speelde in zijn thuisland voor Cruzeiro, waar zijn carrière begon, en Corinthians, waar hij in 2011 zijn loopbaan beëindigde. Tussendoor kwam hij in Europa uit voor PSV, FC Barcelona, Internazionale, Real Madrid en AC Milan.

Welke land woont Ronaldo?

Cristiano Ronaldo woont al sinds 2018 in Italië. In dat jaar vertrok hij bij de club Real Madrid om zijn carrière te vervolgen bij de Italiaanse grootmacht Juventus, dat ongeveer 100 miljoen euro voor hem wist neer te leggen. Ook met een salaris van 30 miljoen euro per jaar heeft de Portugees weinig te klagen.

Hoeveel ballon D ORS heeft Ronaldo Lima?

Hij wint de Gouden Bal drie keer, een keer met Manchester United en twee keer met Real Madrid. Van 2010 tot 2015 is de Ballon d’or vervangen door de FIFA Ballon d’or. In die jaren heeft Ronaldo ook nog twee keer de prijs gewonnen met Real Madrid. Een legendarische speler die vooral linksbuiten speelt.

Hoeveel ballon D ORS heeft Gullit?

De Ballon d’Or is zeven keer in Nederlandse handen gevallen. Johan Cruijff (1971, 1973 en 1974) en Marco van Basten (1988, 1989 en 1992) werden ieder drie keer tot beste voetballer uitgeroepen, Ruud Gullit (1987) één keer. Ook Michel Platini (1983, 1984 en 1985) won de prijs driemaal.

Wat was het eerste doelpunt van Ronaldo bij Juventus?

Het eerste doelpunt van Ronaldo bij ‘Juve’ scoorde hij 4 weken later, in de wedstrijd tegen Sassuolo scoorde hij 2 keer waardoor Juventus de wedstrijd won (2-1) en Ronaldo zijn 400e competitiedoelpunt scoorde. Het Europese debuut van de Portugees was in de Champions League -wedstrijd tegen Valencia.

Hoe verbeterde Ronaldo zijn persoonlijke record?

Ronaldo verbeterde zijn persoonlijke record opnieuw gedurende het seizoen 2014/15. Dit keer maakte hij 48 competitiedoelpunten in één jaar. Ronaldo maakte op zaterdag 12 september 2015 vijf doelpunten tijdens een 0-6 overwinning uit bij Espanyol.

Waar is Ronaldo geboren?

Ronaldo is afkomstig van het Portugese eiland Madeira. Als kind begon hij aldaar met voetballen bij de amateurclub CF Andorinha. Hierna speelde hij bij CD Nacional en maakte hij op twaalfjarige leeftijd de overstap naar het vasteland van Portugal om te worden opgenomen in de jeugdopleiding van Sporting Lissabon.

Welke club heeft Ronaldo gekocht?

Ronaldo heeft negentig procent van de aandelen van Cruzeiro overgenomen, zo maken de 45-jarige oud-spits en de Braziliaanse club bekend. Volgens lokale media betaalt Ronaldo een bedrag van tegen de 65 miljoen euro voor Cruzeiro, de club waar hij in 1993 zijn eerste stappen als profvoetballer zette.

Wie is Ronaldo dos Santos Aveiro?

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro ( Funchal, 5 februari 1985) is een Portugees profvoetballer die bij voorkeur als linksbuiten speelt. Hij verruilde in 2018 Real Madrid voor Juventus. Voorafgaand speelde hij voor Sporting Lissabon en Manchester United. Tot 2013 was hij de duurste voetballer aller tijden.