Welke CanMEDS-rollen zijn er?

Welke CanMEDS-rollen zijn er?

De onderstaande zeven CanMEDS-rollen zijn landelijk vastgesteld en maken onderdeel uit van het nieuwe beroepsprofiel van de hbo-verpleegkundige.

  1. De zorgverlener.
  2. De communicator.
  3. De samenwerkingspartner.
  4. De reflectieve EBP-professional.
  5. De gezondheidsbevorderaar.
  6. De organisator.
  7. De professional en kwaliteitsbevorderaar.

Wat staat er in het beroepsprofiel verpleegkundige?

In het beroepsprofiel staat beschreven waar een verpleegkundige voor opgeleid is. Zie het als een startkwalificatie. Daarna blijf je je als verpleegkundige ontwikkelen en bouw je ervaring op, waardoor je steeds complexere zorg kunt verlenen.

Hoeveel CanMeds rollen zijn er?

De CanMEDS-systematiek wordt gebruikt om de verschillende rollen (competenties) te beschrijven van zorgprofessionals. De systematiek bestaat uit één centrale rol (de zorgverlener met vakinhoudelijke competenties) en zes rollen die daarmee samenhangen. Samen vormen zij de zeven CanMEDS-rollen.

Wat zijn CanMeds competenties?

CanMeds is een samentrekking van de woorden Canadian Medical Education Directives for Specialists. Met competentie wordt gedoeld op een gedragsrepertoire waaruit blijkt dat een zorgverlener is toegerust met voldoende kennis en vaardigheden op dat gebied om goed te functioneren in de praktijk.

Wat is een beroepsprofiel in de zorg?

Verpleegkundigen worden opgeleid en voeren hun werkzaamheden uit volgens hun beroepsprofiel. Dit document bevat richtlijnen, normen en waarden. Het is samengesteld door verpleegkundige beroepsvereniging V&VN.

Wat zijn CanMEDS rollen verpleegkundige?

Hoeveel CanMEDS rollen zijn er?

Wat gebeurt er met het spijsverteringsstelsel?

Het opnemen van voedsel gebeurt door het spijsverteringsstelsel; de maag, de darmen, de lever en de alvleesklier. Het spijsverteringsstelsel verschilt per diersoort. Vleeseters verteren hun voedsel op een andere manier dan planteneters. Over het algemeen geldt dat hoe makkelijker het voedsel verteerbaar is, hoe korter het darmkanaal is.

Welke organen hebben het spijsverteringsstelsel?

De organen van het spijsverteringsstelsel: Het spijsverteringsstelsel bestaat uit de mond, de speekselklieren, de slokdarm, de lever, de galblaas, de maag, het duodenum (de twaalfvingerige darm), de pancreas (de alvleesklier), de dunne darm, de dikke darm, de endeldarm, de blinde darm, de appendix en vervolgens de anus.

Wat is het urinestelsel?

Het urinestelsel kan met verschillende namen aangeduid worden, zoals urinewegstelsel of urinair stelsel en het wordt ook wel eens het nierstelsel genoemd. Het hele urinestelsel bestaat uit nieren, nierbekken, urineleiders, urineblaas en plasbuis en samen vormen ze het urinestelsel. De werking van het urinestelsel

Wat is de spijsvertering?

De spijsvertering is het losmaken, opnemen en omzetten van voedingsstoffen in energie en bouwstenen voor het lichaam. Het eten en drinken dat door de mond het lichaam binnenkomt, wordt behandeld en in kleine stukjes geknipt. Zodoende kan het lichaam alle voedingsstoffen via de darmen opnemen in het bloed.