Welke bus kun je het beste ombouwen tot camper?

Welke bus kun je het beste ombouwen tot camper?

Mercedes Sprinter/Volkswagen Crafter Een Mercedes Sprinter is misschien wel de meest gewilde bus als camper. Dit komt omdat ze zeer betrouwbaar en comfortabel zijn en rijden als een zonnetje. Ze staan erom bekend vele kilometers te kunnen rijden en jaren mee te gaan.

Welke bus is het breedst?

De Peugeot, Fiat en Citroën zijn betaalbaar en de ruimste op de markt. Zo zijn ze bijvoorbeeld bijna 10 cm breder dan de Mercedes-Benz Sprinter en Volkswagen Crafter. Ook zijn de wanden relatief recht, waardoor het makkelijker is om een bed in de breedte te maken.

Wat kost een Camperombouw?

Gemiddeld liggen de prijzen voor een bestelbus tussen de €7000 en €13000. Wij hebben in dit blog de meest geschikte bussen voor campers op een rij gezet. Vergeet niet dat prijzen van bestelauto’s vaak worden weergegeven zonder BTW.

Welke buscamper kiezen?

Voor een comfortabele vakantie voor 2 personen is een buscamper tot 5,99 meter lang een prima keuze. Ouders met kleine kinderen stappen vaak over op grotere campers (met een maximale lengte van 7,00 meter) of stappen over op een ander model camper, zoals een half-integraal, integraal- of alkoofcamper.

Hoeveel kost het om een busje om te bouwen?

De kosten hangen compleet af van wat voor een camper jij koopt, en verreweg een van de goedkoopste opties is zelf een busje ombouwen tot camper. Het prijskaartje begint bij 1.000,- euro, maar kan net zo goed oplopen tot tienduizenden euro’s.

Welke busjes zijn geschikt als camper?

Top 8 geschikte bussen voor een camper

  • Mercedes Sprinter – vanaf 2006.
  • Volkswagen Crafter – vanaf 2006.
  • Fiat Ducato – vanaf 2006.
  • Renault Master – vanaf 2010.
  • Mercedes 508 – 1967 tot 1988.
  • Volkswagen LT 28 – 1974 tot 2006.
  • Mercedes 814 – 1980 tot 1992.
  • Volkswagen Transporter Classic – 1950 tot 1990.

Waar moet een camper bus aan voldoen?

de bus moet een laadvloer hebben van minimaal 2 meter. de hoogte van de laadvloer tot aan het dak moet minimaal 1m30 zijn. er moet een stahoogte mogelijk zijn van 1m70 op een oppervlak van minimaal 1m2, dit mag met behulp van een hefdak. de bus is voorzien van een keukenblok met kastje, spoel- en kookvoorziening.

Is een camper een bedrijfsauto?

Campers worden als personenauto of als bedrijfsauto geregistreerd, maar nooit als vrachtauto. Een vrachtauto is volgens de verkeerswet namelijk een motorvoertuig dat niet is ingericht voor het vervoer van personen.

Wat is de langste bestelbus?

De Iveco Daily 4100L heeft een laadvloer met een lengte van 5,12 meter en een binnenhoogte van 2,10 meter.

Wat kost Vanlife?

De totale vanlife kosten voor een camper rondreis Europa, komen in onze situatie neer op €1820,- per maand. Dit komt neer op een dagbedrag van €60,50 (voor 2 personen).

Wat kost een hefdak?

Het super platte hefdak gaat schuin omhoog met behulp van gasveren, gesloten zijn ze ca 2 cm hoog. De daken zijn toepasbaar op de meeste bussen en kosten vanaf 1600 euro gemonteerd of vanaf 1250 euro los geleverd.

Wat is de beste camper voor 2 personen?

Een van de populairste opties voor een camper voor 2 personen is een buscamper. In tegenstelling tot de traditionele opbouw camper wordt bij deze het interieur in een bestaande bestelbus ingebouwd. De buscamper is dus veel compacter, maar heeft ook alle voorzieningen zoals de mobilhome.