Welke bijwerkingen hebben oxycodon?

Welke bijwerkingen hebben oxycodon?

Oxycodon kan allerlei bijwerkingen hebben. De belangrijkste bijwerkingen zijn sufheid, obstipatie (verstopping), maag- en darmklachten, duizeligheid en jeuk en galbulten.

Hoe lang werken oxycodon tabletten?

Langwerkende tabletten (met gereguleerde afgifte, MGA) werken 12 uur lang. Gebruik oxycodon zolang u het nodig heeft en volgens een vast schema. Bijvoorbeeld om de 4 uur of om de 12 uur als u de tabletten met verlengde afgifte heeft. U kunt last krijgen van verstopping (obstipatie), dit kan ernstig zijn.

Kan oxycodon leiden tot gewenning?

Oxycodon kan (bij langdurig gebruik) tot gewenning leiden. Dit betekent dat er een steeds hogere dosering nodig is om de pijn onder controle te houden. Langdurig gebruik kan leiden tot lichamelijke afhankelijkheid. Indien je abrupt stopt met de behandeling, dan kunnen er ontwenningsverschijnselen optreden.

Wat is oxycodon pijnstiller?

Oxycodon is een morfineachtige pijnstiller (opiaat). Het heeft een sterke pijnstillende werking. Artsen schrijven het voor bij hevige pijn, zoals pijn na een operatie of pijn als gevolg van kanker.

Wat is oxycodon voorgeschreven?

Oxycodon kan worden voorgeschreven als langwerkende (OxyContin®) en als kortwerkende (OxyNorm®) variant. De kortwerkende vorm kan zo nodig gebruikt worden bij toename van pijn. De langwerkende vorm kan voorgeschreven worden als de kortwerkende vorm onvoldoende pijnstilling geeft. De arts zal in overleg met u een of beide middelen voorschrijven.

Kan ik oxycodon gebruiken tijdens de zwangerschap?

Zwangerschap. Er wordt geadviseerd om tijdens de zwangerschap alleen per uitzondering oxycodon te gebruiken, omdat het via de moederkoek het kind kan bereiken. Gebruik tijdens de zwangerschap zal altijd in overleg met uw pijnarts en gynaecoloog afgesproken moeten worden.

Wat is een overdosis oxycodon?

Wanneer je een overdosis oxycodon neemt, wordt je ademhaling onderdrukt. Ook kun je het bewustzijn verliezen, in coma raken of zelfs overlijden aan een oxycodon overdosis. Andere symptomen van een overdosis oxycodon zijn: Misselijkheid en overgeven. Lage lichaamstemperatuur. Trage hartslag. Spierzwakte.
Oxycodon is een morfineachtige pijnstiller (opiaat). Het heeft een sterke pijnstillende werking. Artsen schrijven het voor bij hevige pijn, zoals pijn na een operatie of pijn als gevolg van kanker. Artsen schrijven het ook voor bij ernstige zenuwpijn door diabetes en in de palliatieve zorg (zorg in de laatste levensfase).

https://www.youtube.com/watch?v=RJ9EphUvx3UWat bevatten Oxynorm capsules en drank?

Oxynorm capsule 5 mg en drank bevatten zonnegeel (E 110) wat allergische reacties kan veroorzaken (m.n. bij voor acetylsalicylzuur allergische personen). Het Farmacotherapeutisch Kompas gebruikt analytische cookies om het gebruik van de website te analyseren en daarmee de website te kunnen verbeteren.