Inhoudsopgave
Welke bacterie is resistent voor antibiotica?
De MRSA-bacterie is een voorbeeld van een ongevoelige bacterie. Veel antibiotica helpen niet meer tegen deze MRSA-bacterie. Mensen die zijn behandeld in een ziekenhuis in het buitenland, nemen deze bacterie soms met zich mee naar Nederland.
Hoe kun je antibiotica resistentie voorkomen?
Helemaal voorkomen van antibioticaresistentie is onmogelijk. De beste manier om te voorkomen dat bacteriën resistentie tegen antibiotica ontwikkelen, is zorgvuldig antibioticagebruik. Antibiotica is vooral een noodoplossing. De meeste infecties verdwijnen ook zonder antibiotica weer uit je lichaam.
Wat is natuurlijke antibiotica?
Een voorbeeld van een natuurlijke antibiotica is honing. Dit is een van de beste vormen van natuurlijke antibiotica en het biedt een natuurlijke bescherming tegen bacteriele infecties tot op zekere hoogte. Daarnaast zijn groene thee, oregano, gember en de olie van kokosnoten producten die hetzelfde effect hebben.
Hoe maak ik een antibioticakuur af?
Maak een antibioticakuur altijd af. Als u eerder stopt heeft u kans dat niet alle bacteriën verdwenen zijn. De infectie blijft dan bestaan of keert terug. Maak dus altijd de kuur af, volgens de aanwijzingen van uw arts. Een antibioticakuur duurt vaak 5 tot 10 dagen. Soms korter, soms langer. Heeft u vragen over de lengte van uw kuur?
Wat is antibiotica tegen maagzweer?
Een combinatie van antibiotica wordt gebruikt bij mensen die last hebben van een maagzweer. Er zit dan een schadelijke bacterie in de maag. Antibiotica werken niet tegen virussen, zoals bij griep, verkoudheid of waterpokken. Er bestaan verschillende soorten antibiotica tegen verschillende soorten bacteriën en aandoeningen.
Hoe kan de arts een antibioticum voorschrijven?
De arts kan een antibioticum voorschrijven aan patiënten met een infectie zoals longontsteking of tuberculose. Een combinatie van antibiotica wordt gebruikt bij mensen die last hebben van een maagzweer. Er zit dan een schadelijke bacterie in de maag. Antibiotica werken niet tegen virussen, zoals bij griep, verkoudheid of waterpokken.