Welke arts haalt aambeien weg?

Welke arts haalt aambeien weg?

Afspraak op het spreekuur aambeien en anale klachten De proctologisch chirurg van het spreekuur is gespecialiseerd in aambeien. Hij of zij ziet dus dagelijks mensen met deze klachten. Tijdens de afspraak op de polikliniek kunnen de aambeien direct worden behandeld.

Wat doet een huisarts bij aambeien?

De arts schrijft soms ook zetpillen voor of lokaal verdovende middelen. Zetpillen worden doorgaans voorgeschreven bij aambeien die buiten komen. Lokale verdovende middelen maken de huid gevoelloos en verminderen de pijn en jeuk.

Hoe worden aambeien vastgesteld?

De proctoscopie De arts voelt met de vinger aan de binnenkant van de anus en het begin van de endeldarm. Daarna kijkt de arts met behulp van een kijkbuisje naar binnen. Hierbij kan worden vastgesteld of er aambeien of andere afwijkingen zijn. U hoort meteen of u aambeien heeft.

Hoe worden aambeien operatief verwijderd?

Als u last heeft van uitgebreide aambeien, kan een hemorroidectomie een mogelijkheid zijn. Bij deze operatie snijdt de chirurg het overtollige weefsel weg. Na deze operatie heeft u een wondje – of meerdere wondjes – die voor het grootste gedeelte in de anus liggen.

Wat is het gevaar van aambeien?

Ongeveer de helft van de bevolking heeft weleens last van aambeien. Aambeien zijn niet gevaarlijk. Artsen noemen aambeien ook wel hemorroïden.

Hoe herken je een aambei?

Symptomen van aambeien pijn aan de anus. jeuk aan de anus. branderig gevoel rondom de anus. drukkend gevoel rondom de anus.

Hoe lang thuis na operatie aambeien?

De eerste twee tot drie dagen na de operatie kunt u last hebben van een onaangenaam en pijnlijk gevoel. Bij pijn kunt u pijnstillers zoals paracetamol gebruiken. Ook een warm zitbad kan de pijn verlichten. Meestal kunt u binnen één of twee dagen uw werkzaamheden weer hervatten.