Welke arts behandelt liesbreuk?

Welke arts behandelt liesbreuk?

In de Nederlandse en Europese richtlijnen voor de liesbreukbehandeling staat dat alleen chirurgen met voldoende expertise de kijkoperatie mogen uitvoeren. De specialisten van ons Liesbreukcentrum voeren samen meer dan 1200 kijkoperaties per jaar uit. Dat komt neer op ongeveer 250 kijkoperaties per specialist.

Hoeveel liesbreukoperaties per jaar?

Een liesbreuk is een veelvoorkomende aandoening en komt vaker bij mannen voor dan bij vrouwen. In Nederland worden per jaar ongeveer 27.000 liesbreukoperaties verricht en is daarmee een van de meest uitgevoerde operaties door de algemeen chirurg.

Hoe werkt een Breukband?

De breukband geeft een fijne ondersteuning en op bepaalde specifieke plekken compressie. Dit type liesbreukband is zowel geschikt voor het lichaam van een man als een vrouw. Daarnaast is het verstelbaar en voorzien van een pelotte. Een veel gebruikte type liesbreukband dankzij het stevige materiaal en de goede steun.

Hoe lang duurt herstel liesbreuk?

Het herstel van een liesbreukoperatie duurt meestal 1 tot 2 weken. De 1e week na een liesbreukoperatie moet u nog wat voorzichtig aan doen. Als u geen pijn meer heeft, kunt u meestal na een week uw dagelijkse activiteiten weer oppakken.

Wat is de beste Liesbreukband?

De Enkelzijdige Liesbreukband van Orliman is in Europa een van de best verkochte liesbreukbanden voor een lage buikwand- of liesbreuk in de liesregio. De enkele liesbreukband is voorzien van een riem met eenvoudige sluiting en één pelotte aan de rechter- of linkerzijde (waar u de liesbreuk heeft).

Wat mag je wel en niet doen na een liesbreuk?

Ga in de eerste week niet te zwaar tillen en zorg dat u niet overdreven hoeft te persen op de wc. Als u geen pijn meer heeft, kunt u meestal na een week uw dagelijkse activiteiten weer gaan doen. U kunt weer werken, fietsen en sporten. Wat u kunt doen, mag u doen.

Hoeveel mannen krijgen een liesbreuk?

Mannen hebben tijdens hun leven 27% kans op een liesbreuk. Bij vrouwen is de kans een stuk lager: 3%. En dan is het soms niet eens een ‘echte’ liesbreuk, maar een dijbreuk: een breuk hoog in de dij, net onder de liesstreek. Jaarlijks krijgen 30.000 mensen een liesbreukoperatie.

Wat is een liesbreukoperatie?

De liesbreuk kan via een snee in de lies of een kijkoperatie. Een liesbreukoperatie gebeurt meestal tijdens een dagopname. Er kan een blauwe plek in het operatiegebied ontstaan en u kunt last hebben van pijn rond de operatiewond. Dit gaat meestal vanzelf over.

Wat doet de chirurg bij de liesbreukoperatie?

Bij een liesbreukoperatie verwijdert de chirurg de uitstulping van het buikvlies (de breukzak) of brengt hij/zij de uitstulping terug in de buikholte. Als er een stukje darm in de breukzak zit, duwt de chirurg dit eerst terug in de buikholte.

Wat is de operatie liesbreuk?

Bij een liesbreukoperatie verwijdert de chirurg de uitstulping van het buikvlies (de breukzak) of brengt hij/zij de uitstulping terug in de buikholte. Als er een stukje darm in de breukzak zit, duwt de chirurg dit eerst terug in de buikholte. De chirurg versterkt de zwakke plek waar de liesbreuk is ontstaan (breukpoort).