Welke antihistamine bij kattenallergie?

Welke antihistamine bij kattenallergie?

Loratadine en cetirizine. Deze medicijnen kunt u zowel bij allergie voor huisdieren als bij allergie voor de huisstofmijt gebruiken. Deze medicijnen werken ongeveer 24 uur. Daarom hoeft u ze meestal maar één keer per dag in te nemen.

Hoe kom ik van mijn kattenallergie af?

Allergie voor katten: wat te doen?

  1. Zorg voor gladde vloerbedekking in woon- en slaapkamer (parket, plavuizen, laminaat)
  2. Zorg voor zo min mogelijk gestoffeerde meubels, zeker in de slaapkamer.
  3. Gebruik een stofzuiger met HEPA-filter.
  4. Luchtvochtigheid zo laag mogelijk houden in het huis, met name in het najaar en de winter.

Hoeveel cetirizine maximaal per dag?

Twee keer per dag 2,5 mg cetirizine. Dit staat gelijk aan twee keer per dag 2,5 ml drank (1 mg/ml). Volgens het Kinderformularium van het Nederlands Kenniscentrum Farmacotherapie bij Kinderen (NKFK) is de dosering doorgaans 0,5 mg per kg lichaamsgewicht, verdeeld over twee doses. De maximale dosering is 5 mg per dag.

Hoeveel cetirizine mag je innemen?

Volwassenen en jongeren van 12 jaar en ouder De aanbevolen dosering is 10 mg eenmaal daags (1 tablet). Gebruik bij kinderen van 6 tot 12 jaar De aanbevolen dosering is 5 mg tweemaal daags (als een halve tablet).

Welke kat bij kattenallergie?

Ben je allergisch voor katten, maar wel een liefhebber, dan zijn er een aantal rassen die heel geschikt zijn, juist voor mensen met een allergie….Welke kattenrassen zijn geschikt voor mensen met een allergie

  1. Sphynx.
  2. Devon Rex.
  3. Cornish Rex.
  4. Peterbald.
  5. Siberische kat.
  6. LaPerm.
  7. Bengaal.

Kun je genezen van Kattenallergie?

De behandeling van een kattenallergie, of dierenallergie in het algemeen, kan bestaan uit (een combinatie van) neussprays, oogdruppels, antihistaminica (tabletten tegen allergie) en/of immunotherapie.

Kun je over Kattenallergie heen groeien?

Bij een pollenallergie en een dierenallergie is de kans groter om er over heen te groeien. Waar dit door veroorzaakt wordt is nog niet duidelijk, het vermoeden bestaat dat het immuunsysteem op de een of andere manier leert dat het allergeen toch niet gevaarlijk is voor het lichaam.