Welke antibiotica is geschikt bij keelontsteking?

Welke antibiotica is geschikt bij keelontsteking?

Als keelontsteking wel wordt veroorzaakt door een bacterie, zijn er verschillende soorten antibiotica die de arts kan voorschrijven: Penicilline-antibiotica. Voorbeelden zijn feneticilline, fenoxymethylpenicilline, amoxicilline en amoxicilline met clavulaanzuur. Macrolide-antibiotica.

Welke virussen veroorzaken keelontsteking?

Een keelontsteking of keelpijn wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een verkoudheidsvirus of griepvirus. Ook bacteriën en schimmels kunnen een keelinfectie veroorzaken. Verder kan ook hooikoorts een rol spelen. In zeldzame gevallen wordt keelpijn veroorzaakt door het Pfeiffervirus of een soa.

Hoe lang duurt het voor dat antibiotica werkt met keelontsteking?

Na inname verspreidt het medicijn zich via het bloed over uw lichaam onder meer in het slijmvlies van uw keel. Hierdoor bestrijdt het de keelontsteking. De capsule of drank begint na 1 uur te werken. Eén dosis werkt 6 tot 8 uur.

Welke antibiotica voor amandelontsteking?

Aangezien een tonsillitis vaak veroorzaakt wordt door virussen, kan een afwachtende houding worden aangenomen. Bij een bacteriële infectie worden best penicillines (antibiotica) gegeven. Bij teveel sliklast en eventueel abcesvorming is soms intraveneuze toediening van antibiotica, vocht en pijnstilling aangewezen.

Lees ook:   Wat is rechtsverwerking?

Wat is vaak de veroorzaker van keelpijn?

Meestal komt keelpijn door een verkoudheidsvirus. Soms komt keelpijn door een ander virus, bijvoorbeeld het Pfeiffervirus of het coronavirus. Heel soms is de oorzaak een bacterie.

Welke bacterie veroorzaakt keelontsteking?

Streptokokken zijn een groep bacteriën die bij mensen verschillende ziekten kunnen veroorzaken. Sommige soorten streptokokken komen voor in het lichaam zonder ziekteverschijnselen te geven. In geval van ziekte zijn de verschijnselen veelal mild zoals bij roodvonk, keelontsteking en krentenbaard.