Welke antibiotica bij welke bacterie?

Welke antibiotica bij welke bacterie?

Smalspectrum antibiotica zijn specifiek geschikt voor infecties door een bepaalde groep bacteriën. Breedspectrum antibiotica werken op meer soorten bacteriën tegelijk. De voorkeur ligt bij het gebruik van smalspectrum antibiotica.

Welke antibiotica voor kiespijn?

Antibiotica is geen pijnbestrijder. Voor pijn kan de (tand)arts pijnstilling adviseren of voorschrijven. Let goed op de juiste wijze van inname. Neem dagelijks de voorgeschreven hoeveelheid in en doe dit op de juiste tijdstippen.

Waarom amoxicilline oplossen?

Amoxicilline behoort tot de penicilline-antibiotica. Penicilline-antibiotica werken tegen infecties met bacteriën. Sommige bacteriën kunnen amoxicilline afbreken, zodat het zijn werking niet meer kan doen. Clavulaanzuur gaat dit tegen en verbetert zo het effect van amoxicilline.

Welk antibioticum wordt het meest voorgeschreven in de apotheek?

Amoxicilline is het meest voorgeschreven antibioticum in Nederland en wordt gebruikt bij bepaalde infecties, zoals een blaasontsteking, oorontsteking of luchtweginfectie. Het medicijn kan worden voorgeschreven onder verschillende merken, zoals: Amoxicilline, Amoxypen, Bactimed, Clamoxyl en Docamoxici.

Wat is het verschil tussen amoxicilline en doxycycline?

Doxycycline is minder effectief tegen Streptococcus pneumoniae, Groep A-streptokokkeninfecties (GAS) en anaeroben dan amoxicilline/clavulaanzuur. Daarom heeft amoxicilline/clavulaanzuur de voorkeur bij onvoldoende effect van smalspectrum penicillinen.

Wat helpt tegen enorme kiespijn?

De beste reguliere pijnstillers bij tand- of kiespijn zijn: Aspirine, Anadin, Ibuprofen, Nurofen en Paracetamol. De volgende homeopathische middelen kunnen bij tand- of kiespijn gebruikt worden: Arnica: kan voor of na een tandheelkundige behandeling of na het trekken van een tand of kies gebruikt worden.

Hoe behandel je urineweginfectie?

Een urineweginfectie kan thuis worden behandeld met het juiste antibioticum. Waarschijnlijk verdwijnen de klachten dan al snel. Het is belangrijk dat de medicijnenkuur wordt afgemaakt, ook als de klachten al eerder zijn verdwenen. Te snel stoppen met een antibioticum vergroot de kans dat de ontsteking terugkomt.