Welk ziekenhuis is gespecialiseerd in colitis ulcerosa?

Welk ziekenhuis is gespecialiseerd in colitis ulcerosa?

Rijnstate heeft bijzondere expertise in de behandeling van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Wij behandelen jaarlijks ruim 2.100 patiënten, ook van ver buiten Arnhem. In het Rijnstate Crohn en Colitis Centrum profiteert u van alle mogelijke diagnostische en therapeutische mogelijkheden.

Welke medicijnen zijn er voor colitis ulcerosa?

Medicijnen bij colitis ulcerosa

  • Aminosalicylaten zoals mesalazine en sulfasalazine.
  • Corticosteroïden zoals prednison of prednisolon.
  • Immunosuppressiva, zoals methotrexaat, tacrolimus en azathioprine.
  • Ciclosporine.

Hoe diagnose colitis ulcerosa?

De diagnose van colitis ulcerosa wordt gesteld op basis van het klachtenpatroon en met behulp van aanvullende onderzoeken. Meestal voeren we een endoscopisch onderzoek van de dikke darm (coloscopie) uit, waarbij we ook staaltjes van de darm (biopten) nemen.

Hoe darmontsteking opsporen?

Hoe stellen we de diagnose?

  1. Bloedonderzoek. Met behulp van bloedonderzoek kunnen we verschillende waardes meten.
  2. Ontlastingsonderzoek. Om ziekteactiviteit in de darmen vast te stellen, kunnen we onderzoeken of het ontstekingseiwit calprotectine in uw darmen zit.
  3. Endoscopie.

Wat zijn de symptomen van colitis ulcerosa?

Wat zijn de symptomen van colitis ulcerosa? De hoofdklachten van colitis ulcerosa zijn bloederige diarree, buikpijn en koorts. Als de ziekte een opvlamming heeft, kan het voorkomen dat er ook andere klachten ontstaan zoals gewrichtspijn, huidklachten en oogontstekingen.

Is colitis ulcerosa ontstoken?

Bij colitis ulcerosa is de dikke darm ontstoken. De oorzaak van colitis ulcerosa is niet bekend, maar er zijn wel factoren bekend die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van een ontsteking in de darm. Colitis ulcerosa is niet hetzelfde als de ziekte van Crohn. Veelvoorkomende symptomen zijn buikpijn, diarree, vermoeidheid en darmkrampen.

Is colitis ulcerosa chronisch?

Colitis ulcerosa. Colitis ulcerosa patiënten hebben vaak last van vermoeidheid en een verminderde eetlust. Bij een ontsteking in de darm kan bepaalde voeding slecht worden verdragen. Colitis ulcerosa is een chronische ontstekingsziekte van de dikke darm. Chronisch betekent dat de aandoening langdurig is.