Welk woord wordt het vaakst fout geschreven?

Welk woord wordt het vaakst fout geschreven?

Mond-op-mond. Ook mond-tot-mondreclame is een grote valkuil. Het merendeel van de Nederlanders (57 procent) schrijft dit woord fout, namelijk als mond-op-mondreclame – wat we natuurlijk verwarren met mond-op-mondbeademing.

Wat zijn de meest gemaakte taalfouten?

Top 10 meest voorkomende taalfouten in het Nederlands

  1. ‘Me’ versus ‘m’n’ of ‘mijn’ We krijgen vreselijke jeuk van een foutief gebruik van ‘me’.
  2. ‘Hun’ versus ‘zij’
  3. ‘Die’ versus ‘dat’
  4. Ik besef me.
  5. ‘Jou’ versus ‘jouw’
  6. Vertellen tegen.
  7. ‘Te veel’ versus ’teveel’
  8. ‘Is’ versus ‘eens’

Wat is goed hardstikke of hartstikke?

Wat is juist: hartstikke bedankt of hardstikke bedankt? Hartstikke bedankt is juist. Hartstikke betekende aanvankelijk ‘door een steek in het hart’; het werd oorspronkelijk geschreven als hartsteke.

Hoe schrijf je het woord hartstikke?

Hoe schrijf je hartstikke leuk?

Met het woord hard heeft hartstikke dus niets te maken. Later zijn we hartstikke ook samen met andere woorden gaan gebruiken. Het heeft tegenwoordig vaak een positief-versterkende betekenis: iets kan bijvoorbeeld hartstikke mooi zijn. Of hartstikke leuk.

Wat betekent hartstikke leuk?

Gaaf = 1) Bladvorm 2) Buitengewoon goed 3) Cool 4) Erg goed 5) Fabelachtig 6) Fantastisch 7) Fenomenaal 8) Geheel 9) Geweldig 10) Geweldig (jeugdt.) 11) Geweldig (jeugdtaal) 12) Gezond 13) Glad 14) hartstikke leuk 15) Heel 16) Heel …

Hoe maak ik geen dt fouten?

Bepaal eerst de stam van het werkwoord (dit is het hele werkwoord zonder de uitgang -en), in dit geval dus ‘lunch’. Eindigt deze (of strikt genomen: de klank hiervan) op een van de medeklinkers die voorkomen in ’t kofschip (t, k, f, s, ch, of p)? Dan schrijf je verleden tijd en voltooid deelwoord met een t.

Is bekend met d of t?

In het kort. Wanneer de actie nu gebeurt, wordt ‘bekent’ met een –t geschreven. Wanneer ‘bekend’ in het verleden heeft plaatsgevonden wordt het met een –d geschreven. Het wordt ook met een –d geschreven wanneer het gebruikt wordt als een bijvoeglijk naamwoord.