Welk vlees in worstenbrood?

Welk vlees in worstenbrood?

Worstenbrood is een broodje van brooddeeg, meestal bladerdeeg, waarin 1 of 2 worsten verwerkt zijn. Het wordt doorgaans warm gegeten. Het worstenbrood wordt dan in de oven (of soms in de magnetron) opgewarmd voor consumptie. De worsten zijn idealiter van gehakt gemaakt, of het zijn frikandellen.

Hoe eet je Brabantse worstenbroodjes?

Worstenbroodjes opwarmen kan in een koekenpan of oven en met een beetje handigheid zelfs op de BBQ. Zelf eten wij worstenbrood het liefste warm, maar koud kan ook gewoon (behalve de vegetarische variant). Persoonlijk vinden wij ze het lekkerste als ze bevroren zijn geweest.

Wie heeft worstenbroodjes uitgevonden?

Het Brabantse worstenbroodje is ooit ontstaan als een manier om vlees langer goed te houden door het in deeg te rollen en te bakken. Hoe oud dit gebruik is, weet niemand. Het was in ieder geval in het begin van de twintigste eeuw bekend als lekkernij als de mensen terugkwamen van de kerk met kerstmis.

Wat zijn de lekkerste worstenbroodjes?

De 5 lekkerste worstenbroodjes van bakkers op een rijtje:

  • Bakkerij van Dongen, Terheijden. Bakkerij van Dongen in Terheijden won vijf keer de prijs voor het lekkerste Brabantse worstenbroodje.
  • Bakkerij Wieggers, Breda.
  • Bij Robèrt, Oisterwijk.
  • Bakkerij Leon van Dongen, Wagenberg.
  • Houben Worstenbrood, Eindhoven.

Wat kosten worstenbroodjes?

Brabants worstenbroodje per 4 verpakt € 6,00.

Hoeveel zout zit er in een worstenbroodje?

Meng 1 eidooier en een heel ei, een eetlepel water en een snuf zout. Bestrijk hiermee de worstenbroodjes en laat nog 5 minuten staan.

Wat voor worst zit er in een worstenbroodje?

Het Brabants worstenbrood is een typisch brood uit de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het brood is ongeveer vijftien centimeter lang en is gevuld met een worst van gehakt. In tegenstelling tot het saucijzenbroodje is het worstenbrood niet van bladerdeeg, maar van zacht witbrooddeeg gemaakt.

Wat eet je bij een worstenbroodje?

Het Brabants worstenbroodje is een typisch broodje uit de provincie Noord-Brabant. Het broodje is gevuld met een worst van gehakt. In tegenstelling tot het saucijzenbroodje is het worstenbroodje niet gemaakt van bladerdeeg, maar van zacht wit brooddeeg. Serveer er lekker wat mosterd bij of ketchup en genieten maar!

Waar komt de naam verloren maandag vandaan?

Middeleeuwse eedaflegging In de late middeleeuwen zou ‘Verloren Maandag’ ook wel ‘Verzworen Maandag’ zijn genoemd. Die dag legden namelijk heel wat ambtenaren de eed af. Dat werd uitgebreid gevierd, waardoor er maar weinig van werken in huis kwam. Een verloren werkdag, oftewel een ‘Verloren Maandag’ dus.