Welk type planeet heeft de meeste manen?

Welk type planeet heeft de meeste manen?

Maar de andere planeten hebben er tientallen! Jupiter is de absolute koploper. Om de reusachtige gasplaneet draaien minstens 69 manen!

Welke planeet heeft 6 manen?

Kort antwoord: Jupiter (67), maar het scheelt niet veel met Saturnus (62). Langer antwoord: Een maan (of satelliet) is een hemellichaam dat een baan beschrijft rond een planeet.

Welke planeet heeft 12 manen?

Wij hebben er maar één, maar manen zijn niet bepaald zeldzaam in het zonnestelsel….Vijf planeten met meerdere manen

  • Mars – twee manen.
  • Jupiter – minstens 63 manen.
  • Saturnus – minstens 62 manen.
  • Uranus – 26 manen.
  • Neptunus – 13 manen.

Welke planeet heeft 4 manen?

De vier reuzenplaneten in het zonnestelsel – Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus – hebben het grootste aantal manen. De vier grootste manen van Jupiter werden in 1610 al ontdekt door Galileo Galilei in Italië; de Nederlandse astronoom Christiaan Huygens ontdekte de grote Saturnusmaan Titan in 1655.

Welke is groter Jupiter of Saturnus?

Jupiter en Saturnus zijn de twee grootste planeten in het zonnestelsel. De middellijn van Jupiter is elf keer zo groot als de middellijn van de aarde; Saturnus is een slagje kleiner.

Hoeveel diameter is Saturnus?

58.232 kmSaturnus / Straal

Welke planeet heeft 64 manen?

Welke planeet is groter dan Jupiter?

De vier grootste planeten in ons zonnestelsel – Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus – zijn ‘gasreuzen’ omdat ze voornamelijk uit dikke lagen gas bestaan. De kleintjes – Mercurius, Venus, Aarde en Mars – zijn ‘aardachtige planeten’ die vooral uit rotsachtig, vast materiaal zijn opgebouwd.

Hoe lang duurt een waarnemer op Saturnus?

In 10 uur 14 minuten en 24 seconden. Dat is dus de duur van n dag voor een waarnemer op Saturnus. Aangezien een jaar op de planeet bijna 30 aardse jaren duurt, gaan er bijna 25.000 Saturnusdagen in n Saturnusjaar. Doordat Saturnus erg snel om zijn as draait, is de planeet evenals Jupiter behoorlijk afgeplat.

Wat is de grootte van Saturnus?

Saturnus is heel licht voor zijn grootte. Als je een oceaan zou hebben waar Saturnus in past, dan zou hij blijven drijven. Onze aarde past 760 keer in Saturnus, terwijl Saturnus maar 95 keer zwaarder is dan de aarde. Dit komt omdat Saturnus grotendeels uit lichte gassen bestaat.

Wat zijn de ringen van Saturnus?

De ringen van Saturnus in het zichtbare licht- en radiospectrum De laatste inzichten zijn dat het een stelsel is van talloze minieme, afzonderlijke ringen met smalle, lege afscheidingen tussen deze ringen. De ringen zijn gemiddeld slechts zo’n 20 meter dik en bestaan uit ijs en meteorietstofdeeltjes.

Wat is de atmosfeer van Saturnus?

De atmosfeer van Saturnus bestaat voor meer dan 96% uit waterstofgas en voor iets meer dan 3% uit helium. Het resterende deel wordt ingenomen door methaan, waterdamp, ammoniak, ethaan, propaan, ethyn en fosfine, die sporadisch voorkomen. Op Aarde bestaat een duidelijke scheiding tussen land, water en atmosfeer.