Inhoudsopgave
Welk stro eten paarden graag?
Verschillende strosoorten zijn daarbij ook verschillend in smakelijkheid; haverstro wordt het liefst gegeten, gevolgd door gerst. Tarwe- en roggestro worden minder graag gegeten. Het effect van het ter beschikking stellen van stro is niet alleen direct, doordat paarden na hun hooi nog steeds wat te knabbelen hebben.
Hoeveel stro eet een paard per dag?
Een normaal paard heeft voor zijn onderhoud dagelijks zo’n 1 – 1,5% van zijn lichaamsgewicht nodig aan ruwvoer (droge stof). Een paard van 600 kg heeft dus 6 tot 9 kg ruwvoer (droge stof) per dag nodig.
Wie eet stro?
Konijnen, geiten en een heleboel andere dieren kunnen niet zonder hooi en stro. Het ene is om op te eten en het andere om op te liggen.
Hoeveel stro eet een paard?
Paarden gaan meestal grote hoeveelheden stro eten als er onvoldoende bronnen van vezels beschikbaar zijn in het rantsoen. Ca. 1,5 kg per 100 kg lichaamsgewicht aan ruwvoer per dag is een richtlijn.
Wat is Gerstestro?
Gerstestro is de stengel van het graan gerst die na het dorsen van korrel uit het graan overblijft en door de combine weer op het veld teruggelegd wordt . Dit stro wordt dan na een paar dagen mooi weer opgeperst in grote of kleine balen . Bij de grote balen kan het ook gesneden worden .
Is stro eten goed voor een paard?
Stro wordt meestal gebruikt als bodembedekking, maar kan ook als ruwvoer worden gegeven. Bijvoorbeeld gerstestro is geschikt als paardenvoer. Het voeren van uitsluitend stro is geen aanrader. Aangezien stro veel onverteerbare vezels bevat kunnen grotere hoeveelheden een slokdarmverstopping of koliek veroorzaken.
Hoeveel stro per paard?
OPSTROOIEN EN UITMESTEN IN DE PAARDENHOUDERIJ Uit schattingen blijkt dat de hoe- veelheden strooisel op manegebedrijven uiteenlopen van 10-15 kg per paard per dag en dat het merendeel van de paarden gestrooid wordt met lang tarwestro.
Is stro ook ruwvoer?
Stro kan als ruwvoer dienen voor een paard en voor afleiding zorgen als een paard dit eet terwijl het op stal staat. Stro is onder te verdelen in haverstro, tarwestro en gerststro. Vooral haverstro vinden veel paarden lekker.