Welk soort personeel werkt er aan de gate?

Welk soort personeel werkt er aan de gate?

Een grondstewardess is een stewardess die op de luchthaven werkzaam is en dus niet vliegt. Als grondstewardess heb je een dienstverlenende functie op het vliegveld, onder andere bij het labelen van bagage, het incheken bij de gate en het instapproces.

Wat voor werk is er op Schiphol?

Er werken 65.000 mensen op Schiphol. Dat is even veel als vier keer een grote concertzaal vol! Je ziet op onze luchthaven allerlei soorten beroepen: medewerkers in de winkels, schoonmakers, stewardessen, piloten en ga zo maar door. Er zijn nog veel meer verschillende banen op Schiphol.

Wat voor banen zijn er op een vliegveld?

Onderstaand het overzicht van de beroepen in deze sector.

  • Eerste monteur (Vliegtuigtechniek) Niveau: MBO.
  • Eerste monteur part-66 cat. A.
  • Helikopterpiloot. Niveau: HBO.
  • Luchtvaartdienstverlener. Niveau: MBO.
  • Luchtvaartlogisticus. Niveau: MBO.
  • Luchtverkeersleider. Niveau: HBO.
  • Plaatwerker. Niveau: MBO.
  • Reclamevlieger. Niveau: HBO.

Wie werken er allemaal in het vliegtuig?

Je hebt de piloten, die het vliegtuig besturen, en de stewards en stewardessen, die voor de passagiers zorgen. De eersten bevin- den zich in de cockpit, de overigen in de cabine bij de passagiers. Wie wat doet aan boord van een vliegtuig, kun je zien aan het uniform dat ze dragen.

Wat is een Apron controller?

Wel de Luchtverkeersleiding, onze apron controllers en gateplanners. Zij zorgen ervoor dat al die vliegtuigen veilig kunnen vertrekken en landen op onze luchthaven. En dat er een plekje voor ze is aan de gate.

Welke baan landt vliegtuig?

Gedurende de nacht is één baan voor startend en één baan voor landend verkeer in gebruik. In principe worden alleen de Polderbaan en de Kaagbaan ingezet. Amsterdam Airport Schiphol stelt de banen ter beschikking aan de verkeersleiders. Deze wijzen ze toe aan de vliegers.

Wat doet cabinepersoneel?

Voorbereiden en serveren van vliegtuigmaaltijden, hapjes en drankjes. Beantwoorden van vragen van passagiers. Bijstaan van misselijke of zieke passagiers. Schoonhouden van de cabine.