Welk rijbewijs heb je nodig voor een aanhangwagen?

Welk rijbewijs heb je nodig voor een aanhangwagen?

U heeft rijbewijs B, BE of B+ (code 96) nodig om met een aanhanger te mogen rijden achter uw auto. Welk rijbewijs u moet hebben, hangt af van de maximale toegestane massa en het voertuig dat de aanhanger trekt.

Welke aanhangwagen mag mijn auto trekken?

Heeft u een rijbewijs B, dan mag u een aanhangwagen met MTM 750 kg trekken, met bijkomende limiet dat het gewicht van de wagen, de aanhangwagen en de lading samen niet meer dan 3500 kg mag bedragen. Daar bovenop mag het leeggewicht van het voertuig niet lager zijn dan de Maximaal Toegelaten Massa van de aanhangwagen.

Wat mag een auto aan gewicht trekken?

Als u rijbewijs B hebt, dan mag u rijden met een aanhanger tot maximaal 750 kg (leeggewicht + laadvermogen). Daarnaast mag het totale gewicht van de combinatie (auto + aanhanger) niet zwaarder zijn dan 3.500 kg.

Wat valt onder aanhangwagens?

Een aanhangwagen of aanhanger (Vlaams: remork of remorque) is een wagen die achter een voertuig kan worden gekoppeld aan de trekhaak. Voor kleine aanhangers van minder dan 750 kg inclusief laadvermogen heeft de bestuurder van de auto geen apart rijbewijs nodig.

Welke aanhanger mag je rijden zonder rijbewijs?

Het rijbewijs E achter B is verplicht voor het rijden met een combinatie waarvan de maximum toelaatbare massa (leeggewicht + laadvermogen) opgeteld meer is dan 3500 kg in geval van een aanhanger waarvan de maximum toelaatbare massa meer is dan 750.

Wat mag ik rijden met een B rijbewijs?

Met een rijbewijs B mag u een auto besturen van maximaal 3500 kg. Is het voertuig zwaarder? Dan heeft u een vrachtwagenrijbewijs (C of C1) nodig.

Wat is een Dubbelasser?

Veel verschillende soorten, maten en dan is er ook nog een keuze in het aantal assen. Er zijn enkel en dubbelassers. Een enkelasser is een aanhanger die over één as beschikt. Een dubbelasser (ook wel een tandemasser genoemd) heeft twee assen, dat betekent ook dat een tandemasser vier wielen heeft.

Welke auto’s kunnen 1500 kg trekken?

Dit zijn bijna allemaal SUV / Crossover modellen.

  • Polestar 2 mag 1.500 kg trekken geremd.
  • Volvo XC40 P8 Recharge mag 1.500 kg trekken geremd.
  • Nissan Ariya (verwacht) mag 1.500 kg trekken geremd.
  • Tesla model Y 1.600 kg mag trekken geremd.
  • Kia EV6 1.600 mag die trekken.

Welke auto’s mogen 1800 kilo trekken?

Volkswagen Tiguan 1.4 TSI – 1800 kg De leverbare benzinemotoren zijn een 1.4 TSI met 125, 150 of 160 pk en een 2.0 met 180 of 210 pk. De zwakste 1.4 mag 1600 kilo trekken, de versies met 150 of 160 pk kunnen met 1800 kg overweg.