Welk niveau heb je nodig voor ICT?

Welk niveau heb je nodig voor ICT?

Een opleiding hbo ICT is veruit de meest voorkomende opleiding onder IT’ers. Direct na het behalen van een havo- of vwo-diploma kun je beginnen aan een hbo ICT opleiding, maar ook na het behalen van je mbo niveau-4 ICT diploma kun je doorstromen naar hbo-niveau.

Welke mbo ICT opleidingen zijn er?

Keuze ICT-opleidingen

 • ICT-beheerder. Als ICT-beheerder zorg je bijvoorbeeld voor de digitale ontwikkeling en het inrichten van het informatiesystemen.
 • Netwerk- en media beheerder.
 • Media- en software ontwikkelaar.

Wat is het verschil tussen niveau 2 en 3?

Niveau 2: basisberoepsopleiding, duurt 1 tot 2 jaar. De opleiding bereidt voor om uitvoerende werkzaamheden te doen. Bijvoorbeeld als kapper of autotechnicus. Niveau 3: vakopleiding, duurt 2 tot 3 jaar.

Wat kan je met mbo ICT?

Aan het einde van de opleiding heb je het vak van ICT’er onder de knie. Je kan als mbo ICT-er professioneel omgaan met computers en devices, websites bouwen, netwerken onderhouden en nog veel meer. Het is maar net welke mbo ICT opleiding je hebt gekozen. Per opleiding specialiseer je jezelf.

Welke vooropleiding nodig voor ICT?

Je wordt tot HBO-ICT toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Wiskunde is geen vereiste maar wel belangrijk voor het succesvol volgen van de studie.

Wat heb je nodig om Icter te worden?

Je gaat een IT opleiding volgen op MBO niveau (of eventueel op HBO niveau) Je gaat een aantal basis certificeringen van CompTIA halen. CompTIA is de internationale certificeringsorganisatie die zich heeft toegelegd op algemene en leverancier onafhankelijke IT kennis en wordt ook veel gevraagd in ict vacatures.

Hoeveel verdien je als ICT?

Gemiddeld salaris ICT’er in Nederland Een ICT’er in Nederland verdient in 2019 gemiddeld € 3.435,- bruto per maand, ruim een procent (€ 38,-) meer dan vorig jaar (€ 3.397,-). Het huidige salaris ligt 10% (€ 315,-) boven het gemiddelde brutoloon van het jaar 2010 (€ 3.120,-).

Hoe omscholen naar IT?

Een uniek omscholingstraject op hbo-niveau mét baangarantie in de IT. Tijdens het omscholingstraject Make IT Work school je je in 5 maanden om tot IT’er. Hierna ga je minimaal 6 maanden betaald aan de slag in je nieuwe functie bij één van de deelnemende werkgevers.

Welke opleidingen zijn er voor ICT?

Sector: ICT

 • Applicatieontwikkelaar. Niveau: MBO.
 • Assistent Economie en Handel, Voedsel en Leefomgeving, Techniek, Zorg en Welzijn. Niveau: MBO.
 • Cryptoanalist. Niveau: HBO.
 • Game artist. Niveau: MBO.
 • Gamedeveloper. Niveau: MBO.
 • ICT-Adviseur. Niveau: HBO.
 • ICT-Architect. Niveau: HBO.
 • ICT-Beheerder. Niveau: MBO.

Welke HBO ICT opleidingen zijn er?

Op dit moment kun je kiezen uit Business IT & Management (BIM), Game Development (GD), Software Engineering (SE), Cyber Security (CS) of Technische Informatica (TI). Het ICT-vakgebied verandert snel.