Welk niveau heb je nodig om generaal te worden?

Welk niveau heb je nodig om generaal te worden?

Iemand die generaal Landmacht wil worden, kan de AMO doen. Dit is de Algemene Militaire Opleiding. Deze opleiding duurt 4 maanden. Daarna kan de toekomstig generaal Landmacht specifieke opleidingen gaan doen om hogerop te komen maar de AMO is een vereiste om gedaan te hebben.

Wat is de hoogste militair bij de zeemacht?

De kapitein-ter-zee is bij de Koninklijke Marine en de Belgische zeemacht de hoogste hoofdofficier, equivalent aan de kolonel bij land- en luchtmacht. De kapitein-ter-zee voert het bevel over grote oorlogsbodems (bijvoorbeeld een kruiser, slagschip of vliegdekschip) of een walorganisatie.

Wat is de hoogste rang bij de Marine?

generaal bij de marine. persoon met de hoogste militaire rang binnen de marine, die voor zijn beroep de bevelvoerder over een vloot is; ook: hoogste militaire rang bij de zeemacht.

Wat verdient een luitenant mariniers?

Het salaris van een tweede luitenant der mariniers begint bij € 2579 per maand. Hieronder vind je meer informatie over hoeveel een tweede luitenant der mariniers verdient.

Wat verdient een Kolonel der mariniers?

Na het afronden van de opleiding is het standaard loon zo’n €2212 per maand, wat kan oplopen na het bereiken van hogere rangen tot zo’n €9502 als generaal. Bij de marine worden bovenop het reguliere loon premies toegekend.

Hoeveel officieren heeft de Marine?

Koninklijke Marine
Specialisatie levering zeestrijdkrachten in de vorm van schepen en mariniers
Aantal 11.007 (juli 2020): 7.342 militairen 2.589 burgers 1.076 reservisten
Garnizoen Nieuwe Haven te Den Helder
Motto Voor veiligheid op en vanuit zee

Wat verdient een majoor bij de Marine?

Een Majoor verdient ongeveer € 3700 tot € 5100 bruto per maand. De loopbaanontwikkeling, die doorgaans succesvol verloopt, biedt prima mogelijkheden om door te groeien naar een leidinggevende functie, bijvoorbeeld die van Luitenant-Kolonel.

Wat verdient een Amerikaanse generaal?

Verder kan de Chief of Staff de inspecteur-generaal opdracht geven tot het uitvoeren van een onderzoek of inspectie, heeft hij het bevel over de Army Staff, en heeft hij een ceremoniële functie. Het salaris van de Chief of Staff is $19.326,60 per maand.