Welk hout voor draagvloer?

Welk hout voor draagvloer?

Voor vloerhout en houten balken, zowel voor massieve als voor gelamineerde liggers van ribpanelen, wordt hoofdzakelijk gebruikt gemaakt van Europees naaldhout (meestal vuren, soms grenen).

Welke isolatie tussen vloerbalken?

Heeft u houten balken onder uw houten vloer dan is het mogelijk om isolatiemateriaal tussen de balken te plaatsen. Hiervoor is steenwol of glaswol geschikt. Zorg er wel voor dat er voldoende ventilatie is. Is er onvoldoende luchtbeweging dan kan er condensatie ontstaan.

Hoeveel afstand tussen vloerbalken?

Hartafstand van de balken: Onderlinge afstand hart op hart van 44-75 cm (mede afhankelijk van toe te passen vloerhout). Bij het bepalen van deze maat indien mogelijk ook rekening houden met de toe te passen steenmaat.

Welk plaatmateriaal voor verdiepingsvloer?

Gebruik dikkere platen. Bij voorkeur grenen, dat n.l. beter bestand is tegen hogere luchtvochtigheid. Snel werken met tong en groef platen is ons advies.

Welk hout voor verdiepingsvloer?

De bovenzijde van een houten verdiepingsvloer wordt betimmerd met OSB-platen of planken. OSB-platen zijn sterke houten platen van verlijmde houtschilfers. In het geval van een kanaalplaat is de boven- en onderzijde van de balkenlaag betimmerd met OSB-platen of planken.

Welke houtsoort draagbalk?

Vuren en grenen kan beide. Op zich maakt de klasse niet heel veel uit bij legbalken gezien er weinig trek- of duwbelasting is, maar waarom niet gewoon voor c24 gaan zoveel duurder is het niet.

Hoe tussen balken isoleren?

Natuurlijk moet je eerst je dak tussen de balken afmeten en je isolatiemateriaal op maat brengen. Vervolgens moet je een raamwerk op maat zagen waar de isolatieplaten tussen geplaatst zullen worden. Ten slotte kan je de isolatie aanbrengen zoals vermeld staat in de voorschriften en de naden afplakken met isolatietape.

Welke balken voor isolatie?

Tussen balken isoleren In de meeste gevallen voldoet Isover Comfortpanel en vooral Rockwool 210 uitstekend voor het isoleren tussen balken. De stevige glaswolplaat laat zich makkelijk verwerken, dankzij de bekleding met comfortvlies en de hulplijnen die het snijden op maat vergemakkelijken.

Hoe ver moeten balken uit elkaar liggen?

Je legt een aantal balken – maar het liefst minimaal drie – op ongeveer één meter afstand van elkaar, meestal op de tweede hoefslag of op de middellijn. Voordat je de wending maakt in draf, kijk je goed waar je naartoe rijdt en dan draaf je over de balken. Je kan daarbij gewoon lichtrijden.

Welke platen gebruiken voor zoldervloer?

Een underlayment plaat kan onder andere gebruikt worden als vloerplaat en dakbeschot. Een Spano V313 plaat wordt toegepast bij een hoge belasting zoals een zoldervloer.

Hoe dik moet Achterhout zijn?

Plaatmateriaal achterhout (meest gebruikt) Meest toegepast is 9mm multiplex, underlayment of osb.