Welk geloof wordt het meest vervolgd?

Welk geloof wordt het meest vervolgd?

De christenvervolging neemt steeds verder toe. Dit is de conclusie van de Ranglijst Christenvervolging die Open Doors woensdag publiceerde. Het gaat om een jaarlijks onderzoek dat vervolging en onderdrukking van christenen over de hele wereld in kaart brengt.

Hoeveel ongelovigen zijn er op de wereld?

Wereldwijd is volgens de studie 63 procent van de bevolking religieus. Die groep blijft bovendien aangroeien. Een op vijf (22 procent) noemt zich ongelovig en 11 procent is overtuigd atheïst. De meest religieuze regio’s zijn Afrika (86 procent) en het Midden-Oosten in combinatie met Noord-Afrika (82 procent).

Welk geloof wordt het meest onderdrukt?

Lees ook:   Wat is een GHP?

‘Het christendom is de meest vervolgde religie’ Christenen dreigen te verdwijnen uit het Midden-Oosten. Dat blijkt uit het rapport ‘Vervolgd en vergeten’ van Kerk in Nood over vervolging van christenen wereldwijd.

Waar is de meeste christenvervolging?

1. Noord-Korea Ongeveer 50.000 tot 70.000 christenen zitten volgens Open Doors vast in concentratiekampen, gevangenissen en andere vormen van gevangenschap.

Waar mag je geen christen zijn?

Vaak vervolgt de overheid christenen, zoals in Noord-Korea, Eritrea en Iran, maar er is ook sprake van christenvervolging binnen kleinere context zoals families. Zo wordt het bijvoorbeeld binnen islamitische families vaak als schande gezien als je als moslim christen wordt.

Hoeveel procent atheïsten in de wereld?

13 procent van de wereldbevolking geeft aan atheïst te zijn. Dat komt neer op zo’n een miljard atheïsten wereldwijd. Alleen het christendom en de islam tellen meer aanhangers.

Hoeveel procent van de Nederlanders is atheïst?

Van alle West-Europese landen is Nederland het meest ongelovig. Bijna de helft van de Nederlanders (48 procent) noemt zich atheïst, agnost of niet-religieus.

Lees ook:   Welke dagen gratis parkeren Zevenaar?

Hoe snel groeit de islam?

Beide religies zullen de komende decennia verder groeien. Omdat de islam echter sneller groeit wordt die tegen 2060 nagenoeg even groot als de christelijke godsdienst. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Amerikaanse Pew Research Center, waarover het christelijke opinieweekblad Tertio bericht.

Hoe snel groeit het christendom?

Voor islam en christendom ligt dat anders. Dat zijn beide missionaire godsdiensten met expansiedrift. De aanwas van christenen verloopt niet gelijkmatig. Het is vooral aan Azië en Afrika te danken dat het christendom groeit, met percentages van respectievelijk 2,6 en 2,4 per jaar.

Wat is een onderdrukking?

onderdrukking – Zelfstandignaamwoord 1. het geen rekening houden met iets ♢ Door onderdrukking van zijn gevoelens wist hij zijn vijand toch een hand te geven. 2. repressie, mensen op een onrechtvaardige wijze in een minder machtige positie houden ♢ Hij probeerde doo…

Waar wonen de meeste christenen in Nederland?

De regionale verschillen zijn groot. In Limburg is tweederde van de bevolking katholiek, hervormden wonen vooral in Zeeland, Gelderland, Overijssel en Drenthe. In sommige gemeentes in de zogenoemde Bible Belt gaat nog meer dan de helft van de mensen regelmatig naar de kerk.

Lees ook:   Hoe kan je een meisje het beste noemen?