Inhoudsopgave
Welk gas ontstaat als een plant zijn eigen voedsel maakt?
Via de huidmondjes aan de onderkant van het blad ademt de plant koolstofdioxide in. Uiteindelijk ademt de plant zuurstof weer uit. Fotosynthese is het proces waarmee een plant voedsel en zuurstof maakt.
Hoe is de plant ontstaan?
Planten op het land zijn zo’n 500 miljoen jaar geleden geĆ«volueerd uit zoetwateralgen, zo’n 100 miljoen jaar vroeger dan meestal wordt aangenomen. Dat zegt een nieuwe studie die gebaseerd is op de “moleculaire klok”, de analyse van de genen van bestaande planten.
Hoe eet een plant?
Het plantje kan zelf voedsel gaan maken met zijn wortels en blaadjes. Via fotosynthese kan het plantje zelf voedsel maken. Daar heeft het plantje water, zonlicht en kooldioxide voor nodig. Als aan een van deze groeivoorwaarden niet voldaan is, kan de plant niet goed groeien.
Welke planten passen zich aan aan hun omgeving?
Een cactus en een vetplant hebben dikke stengels of bladeren. Ze zijn goed aangepast aan het leven in een warm en droog klimaat. Hier hebben we een mooie cactus en dit is een vetplant uit Madagaskar en deze planten, die houden het kleine beetje water dat ze zo nu en dan krijgen goed vast in hun opgezwollen stengel.
Waarom hebben planten drie dingen nodig om te leven?
Planten hebben drie dingen nodig om te leven: licht, water en kooldioxide. Een plant kan zelf voedsel maken. Dat heet fotosynthese. Voor die fotosynthese heeft die plant drie dingen nodig: licht, water en kooldioxide. dat is een stof in de lucht. Die drie stoffen komen natuurlijk niet zomaar in een plant.
Wat kun je eten van planten?
Bijna al ons eten komt van planten, vooral fruit en groente, maar zelfs vlees, want wij eten vlees van plantenetende dieren (herbivoren). Ook kun je van planten allerlei andere dingen maken. Van het hout van bomen kun je bijvoorbeeld kasten maken en van het katoen van de katoenplant kun je weer broeken maken. Planten zijn door de natuur gemaakt.
Welke planten zijn belangrijk voor het leven op aarde?
De planten vormen ook samen een rijk, wat belangrijk is bij de indeling van organismen. Planten groeien bijna overal. De meeste planten komen voor op het land, maar planten kunnen ook in het water groeien. Planten zijn belangrijk voor het leven op aarde. Zonder planten zou dit niet kunnen bestaan.
Wat is de levensduur van planten?
De levensduur van planten kan heel erg verschillen, vooral per soort. Sommige planten leven maar een jaar of zelfs maar een paar maanden, dit heet eenjariggoed. Dit betekent dus dat het elk jaar opnieuw ontstaat en doodgaat. Vaak zijn kleinere planten, zoals de bosviool, eenjariggoed.