Welk bloedonderzoek bij TIA?

Welk bloedonderzoek bij TIA?

Bloedonderzoek: Voor bloedonderzoek nemen we één of meerdere buisjes bloed af uit een ader. In het laboratorium meet de laborant onder meer de suiker- en vetstofwisseling en de nierfunctie. Mri-scan: Een mri (magnetische resonantie imaging) is een scan die een afbeelding van de hersenen maakt.

Welk bloedonderzoek bij CVA?

Bloedonderzoek. Er wordt bloed bij u afgenomen, onder andere om de bloedstolling, het cholesterolgehalte en de bloedsuikerwaarden te bekijken. Een CT-scan van het hoofd wordt zo snel mogelijk gemaakt. Op de afdeling radiologie wordt u op een bank gelegd waarna de scanning begint.

Wat zijn de symptomen van een TIA?

De symptomen van een TIA kunnen zijn: 1 Verlammingen in het gezicht, zoals een scheef getrokken mond. 2 Blindheid van één of beide ogen, of dubbel zien. 3 Wartaal uitspreken, niet uit de woorden komen, taal niet begrijpen of onduidelijk spreken (als het ware dronken).

Wat zijn de medicijnen na een TIA?

Medicijnen na een TIA. Na een TIA krijgt u een bloedverdunner: een keer per dag clopidogrel. of acetylsalicylzuur, meestal met dipyridamol. of carbasalaatcalcium, meestal met dipyridamol. Deze medicijnen verkleinen de kans op een herseninfarct of hartinfarct.

Hoe lang duren symptomen van Tia?

Bij een TIA (Transient Ischaemic Attack) is er sprake van een tijdelijk verminderde bloedtoevoer in de slagaderen van de hersenen. De symptomen duren meestal korter dan 30 minuten, maar kunnen officieel 24 uur duren. Omdat de symptomen kort aanhouden, wordt een TIA ook wel gezien als een lichte beroerte.

Is Tia een waarschuwing?

Een TIA is een waarschuwing: uw kans op een herseninfarct en hartinfarct is vergroot. Bij de TIA-service in het ziekenhuis wordt u onderzocht. U krijgt een bloedverdunner. Zo nodig krijgt u ook medicijnen tegen hoge bloeddruk en een hoog cholesterol. Verder is het belangrijk om gezond te leven.