Wat zit er in onderbuik vrouw?

Wat zit er in onderbuik vrouw?

Er zitten nogal wat organen in dat middelste deel van ons lijf, namelijk: de baarmoeder, darmen, blaas en de appendix.

Wat is chronische pijn in de onderbuik?

Chronische pijn in de onderbuik is doorgaans afkomstig van een chronische aandoening, zoals endometriose, gezwellen, chronische baarmoederhalsontsteking, spataders van de eierstokken, premenstrueel syndroom (PMS).

Wat zijn oorzaken van onderbuikpijn?

Pijn in de onderbuik bij vrouwen: oorzaken van onderbuikpijn. Pijn in de onderbuik is een courante klacht onder vrouwen. Onderbuikpijn kan afkomstig zijn van organen als de darmen, blaas, baarmoeder (uterus) of de eierstokken. In sommige gevallen is de pijn afkomstig van nabijgelegen spieren, ligamenten, zenuwen, bloedvaten of gewrichten.

Wat zijn de symptomen van de onderbuik?

Symptomen zijn onder meer pijn in de onderbuik of het bekken, koorts, abnormaal bloedverlies en afscheiding.

Waarom heb ik buikpijn na het eten?

Dit kan komen doordat je te snel gegeten hebt, je teveel gegeten heb, het eten te vet was of je hebt iets gegeten waar je gevoelig voor bent. Ruim de helft van de bevolking heeft wel eens buikpijn na het eten. Vaak gaat dit samen met een opgeblazen gevoel en/of winderigheid.

Wat is een pijn in de onderbuik bij vrouwen?

Pijn in de onderbuik wordt bij vrouwen in veel gevallen veroorzaakt door een (chronische) blaasontsteking. Een blaasontsteking betreft meestal een bacteriƫle infectie van het blaasslijmvlies. Bij een blaasontsteking is vrijwel altijd sprake van een branderig gevoel bij het plassen en vaak ook van vaginale afscheiding.

Waar komt pijn in de rechter onderbuik voor?

Pijn rechtsonder in je buik komt meestal van je dikke darm of je blinde darm. Bij vrouwen kan pijn in de rechter onderbuik soms ook van de eierstok komen. Pijn midden-onder in je buik (rond de navel) wijst bij vrouwen meestal op problemen met de blaas of baarmoeder en bij mannen op prostaatklachten.