Wat zit er in atenolol?

Wat zit er in atenolol?

Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht. Welke stoffen zitten er in dit middel? De werkzame stof in dit middel is atenolol Atenolol Accord bevat 25 mg, 50 mg of 100 mg atenolol.

Wat is atenolol 50 mg?

Atenolol Sandoz bevat een werkzame stof die atenolol heet. Het is een geneesmiddel uit de groep bèta-blokkers. Atenolol zorgt ervoor dat het hart rustiger klopt en met minder kracht samentrekt.

Hoe lang wennen aan bètablokkers?

Bij hoge bloeddruk schrijven artsen bètablokkers meestal voor in combinatie met andere medicijnen, zoals plastabletten. De bloeddrukverlagende werking treedt op binnen 1 week. Zelf merkt u hier niet veel van. Na 3 tot 6 weken kan via een bloeddrukmeting worden bepaald of de bloeddruk voldoende gedaald is.

Wat is de werking van een Betablokker?

Bètablokkers vertragen de hartslag zodat het hart rustiger pompt. Hierdoor daalt de bloeddruk en is er minder kans op een beroerte. Bij hoge bloeddruk schrijven artsen bètablokkers meestal voor in combinatie met andere medicijnen, zoals plastabletten. De bloeddrukverlagende werking treedt op binnen 1 week.

Wat doet rosuvastatine?

Rosuvastatine behoort tot de cholesterolsyntheseremmers. Ze worden ook wel statines genoemd. Ze remmen de aanmaak van cholesterol in de lever en verlagen het cholesterol- en vetgehalte in het bloed.

Wat kost atenolol?

Kostenoverzicht atenolol

ACEBUTOLOL
DDD Gemiddelde prijs per dag
GENERIEK, TABLET 100 mg 75 mg € 0,06
GENERIEK, TABLET 25 mg 75 mg € 0,18
GENERIEK, TABLET 50 mg 75 mg € 0,12

Hoe lang duren bijwerkingen bètablokkers?

Het kan enkele weken duren voordat u zich beter voelt nadat u met het innemen van een bètablokker bent begonnen. Voelt u zich na enkele weken nog steeds duizelig, neem dan contact op met uw arts of verpleegkundige om te controleren of u de juiste dosering krijgt.

Hoe lang duurt het voordat bètablokkers werken?