Wat zijn nadelen van de Medicijnrol?

Wat zijn nadelen van de Medicijnrol?

Daartegenover staan ook enkele nadelen. Zoals gezegd, bevat een medicijnrol alleen pillen en capsules. Gebruik een patiënt daarnaast nog andere medicatie (bijvoorbeeld insuline wegens diabetes, inhalatiemedicijnen wegens astma of COPD), dan moet hij of zij niet vergeten ook die op het juiste tijdstip te gebruiken.

Kan ik een Baxterrol krijgen?

Een baxterrol wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. U krijgt een baxterrol mee voor 7 dagen. Deze rol kunt u op vrijdag komen halen in de apotheek, indien u hier niet toe in staat bent kan de baxterrol bij u thuis bezorgd worden.

Wat controleren Baxterzakje?

Het zakje kan na het produceren gecontroleerd worden met behulp van een camerasysteem. Door ieder baxter zakje afzonderlijk te controleren is de kans op fouten minimaal en bent u verzekerd dat uw patiënten middels het baxter zakje de juiste medicatie op het juiste tijdstip tot zich neemt.

Wat moet je controleren wanneer je medicijnen uit een Medicijnrol geeft?

Als je de medicijnen uit de medicijnrol neemt en aanreikt of toedient, controleer je of: Het juiste aantal tabletten in het zakje zit. De informatie op de zakjes overeenkomt met de informatie op de toedienlijst.

Hoe duur is een Baxterrol?

Hoe hoog zijn de baxterrol kosten? De baxterrol kosten verschillen erg per apotheker, maar hier hoef jij jezelf als patiënt geen zorgen over te maken. Je ontvangt namelijk vanuit de basiszorgverzekering een baxterrol vergoeding. Deze baxterrol vergoeding hangt wel af van de medicijnen die je krijgt voorgeschreven.

Wat zijn de kosten van een Baxterrol?

Wie levert de baxter?

Voor wie? Apotheek eFarma levert deze service aan patiënten die niet in staat zijn gebleken om zelf hun medicijnen verantwoord in te nemen. Dit zijn meestal (oudere) patiënten die veel verschillende medicijnen moeten innemen, zoals bijvoorbeeld: Bloeddrukverlagers, harttabletten, cholesterolverlagers.

Wat controleer je bij medicatie toedienen?

Controleren. Controleer bij losse medicatie: juiste cliënt, juiste medicijn, juiste hoeveelheid, juiste tijd, juiste vorm. Controleer bij medicatie in medicatierol: klopt het aantal tabletten, komt de tekst op het etiket van het zakje (bij GDS) overeen met de gegevens van de toedienlijst.