Wat zijn Hielbeschermers?

Wat zijn Hielbeschermers?

De elleboog-/knie-/hielbeschermer is een hulpmiddel dat de huid op deze plekken beschermt tegen wrijfkrachten. Let op! Het is niet bedoeld om doorliggen (decubitus) te voorkomen. De beschermer voorkomt wel dat uw elleboog, knie of hiel direct op de matras ligt en heeft daardoor een verlichtende werking.

Hoe gaan hielkloven weg?

Zo kun jij hielkloven voorkomen: Gebruik puimsteen of een metalen voetvijl om de gebarsten huid dunner te maken. Je kunt je hielen het beste bewerken als ze zacht zijn na een bad of douche. Breng twee keer per dag een vochtinbrengende crème met urea aan, bijvoorbeeld Hansaplast Herstellende Voetcrème.

Hoe ontstaan kloven in hielen?

Gebrek aan vocht – De meest voorkomende oorzaak van hielkloven. De huid onder je voet is vaak erg droog, ruw en schraal. Dit komt doordat de huid rondom je hielen weinig zweetklieren bevat. Daarnaast zorgt vet ervoor dat de huid zacht wordt en het uitdroging voorkomt.

Wat kun je doen om decubitus te voorkomen?

Wissel regelmatig van houding (linkerzij, rug, rechterzij, rug). Schuif zo weinig mogelijk in bed. Ligt u in een bed dat verstelbaar is, dan kunt u het bed zo instellen dat u het gemakkelijkst ligt. Door iets te draaien of door kussens onder uw rug/heup en benen te (laten) leggen, kunt u de kwetsbare plekken ontlasten.

Is vaseline goed voor hielkloven?

Vermijd crèmes met minerale oliën (op de ingrediëntenlijst herkenbaar als paraffinum liquidum of vaseline), want deze leggen een laagje op de huid dat de poriën afsluit waardoor ze op termijn nog meer gaat uitdrogen.

Wat kun je het beste doen tegen kloven?

Breng voordat je gaat slapen zinkzalf (liefst 10%) in de kloof aan en plak deze vervolgens af met een pleister. Laat de pleister een nacht zitten. De volgende dag haalt u de pleister weer af en zult u zien dat de kloof al (bijna) dicht is. Herhaal deze handeling eventueel nog 1 of 2 keer en de kloof is weer dicht.

Wat veroorzaakt kloven?

Kloofjes ontstaan door uitdroging van de huid waardoor de huid gaat barsten en kloven. Het dagelijks invetten van de huid blijkt niet altijd werkzaam te zijn. De beste manier om kloofjes te behandelen is een ouderwetse doch eenvoudige manier.

Kunnen doorligwonden genezen?

Dood weefsel in en rond de wonde kan de genezing belemmeren en wordt daarom weggesneden. Dit noemt men ‘debrideren’ van de wonde. Debrideren kan chirurgisch gebeuren of met speciale enzymebevattende zalven die het dode weefsel verteren.